Meta, Avrupa'da siyasi reklam yasağını araştırıyor

Meta Platforms Inc yöneticileri, Facebook ve Instagram'ın online kampanyaları hedefleyen yaklaşan AB düzenlemelerine uyamayacağına dair endişeler nedeniyle Avrupa'da şirket genelinde siyasi reklam yasağını müzakere ediyor.

Şubat ayında Avrupa Birliği (AB) milletvekilleri, seçimler sırasında yanlış bilgilendirmeye karşı koymayı amaçlayan hedefli siyasi reklamcılıkla ilgili daha katı kurallar üzerinde anlaştı.

Önerilen kurallar, ABD teknoloji devlerinin küresel cirolarının %4'üne varan para cezaları ile Facebook ve Instagram'ın online kampanyaları hedefleyen siyasi reklamları hakkında daha fazla veri sağlamasını gerektiriyor.

Financial Times gazetesi kaynaklara atıfta bulunarak, meta yöneticilerinin AB planları kapsamındaki siyasi reklam tanımının aşırı derecede geniş olacağından ve şirketin sitelerindeki tüm ücretli siyasi kampanyaları reddetmenin daha kolay olacağından endişe duyduklarını bildirdi.

Avrupa Komisyonu geçen Aralık ayında Facebook'un ana şirketi Meta'yı, online sınıflandırılmış reklamcılık pazarlarındaki rekabeti bozarak ve hakim konumunu kötüye kullanarak AB antitröst yasalarını ihlal ettiği konusunda uyardı.

TikTok ve Meta'ya dava şoku!

 

Meta çalışanlarına kötü haber

 

KVKK'dan Meta ve Whatsapp'a 2,67'şer milyon TL'lik ceza