Merkez Bankası'ndan Bakanlar Kurulu'na sunum

TCMB'nin yaptığı sunumda enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşun sürdürüleceği bildirildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın Bakanlar Kurulu'nda yaptığı sunum TCMB'nin internet sitesinde yayımlandı.

Sunumda enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşun sürdürüleceği belirtildi. Sunumda "mevcut para politikası duruşu enflasyon görünümüne karşı sıkı,döviz likiditesinde dengeleyici ve finansal istikrarı destekleyicidir" ifadesine yer verildi.

"Önümüzdeki toplantıdan itibaren sadeleşmeye başlanabilecektir"
Cari işlemler dengesindeki iyileşme devam etmekte olduğu belirtilirken Avrupa Birliği ülkelerindeki talep artışının büyümeyi ve dengelenmeyi desteklediğine vurgu yapıldı. 

Sunumda "Açıklanan yapısal reformların uygulamaya geçirilmesi büyüme potansiyelini önemli ölçüde artırabilecektir" ifadesi kullanıldı.

Sunumda "Küresel para politikalarındaki normalleşmenin başlaması ile birlikte oynaklıklarda gözlenen düşüşün kalıcı olması halinde önümüzdeki toplantıdan itibaren para politikasındaki sadeleşme adımlarına başlanabilecektir" dendi.