Kur korumalı hesaplarla ilgili yeni tebliğ

Merkez Bankası, Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi tebliğinde değişiklik yaptı. Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Döşünümün Desteklenmesi hakkında Tebliğ'de değişiklik yaptı.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğde "Merkez Bankası, bankanın mevduat hesabına uygulayacağı azami faiz oranını belirlemeye yetkilidir." denildi.

Altın hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesine ilişkin yayımlanan Tebliğ'de de Merkez Bankası'nın, bankanın mevduat hesabına uygulayacağı azami faiz oranını belirlemeye yetkili olduğu belirtildi.

Öte yandan yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye'deki bankalardaki döviz hesapları da istemeleri halinde TL'ye dönüştürülebilecek. Dolar, Euro, sterlin hesabını TL'ye çeviren yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları, destek uygulamasından yararlanacak.