Kudlow'a göre ABD-Çin görüşmelerinden büyük bir sonuç çıkmayacak

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Kudlow, gelecek hafta Çin'le gerçekleştirilecek olan ticaret müzakelerlerinden büyük bir anlaşma çıkmasını beklemediğini söyledi

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Larry Kudlow, gelecek hafta yeniden başlayacak Çin ve  ABD arasındaki ticaret görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

CNBC'ye konuşan Kudlow Kudlow "Müzakerecilerimizin Mayıs'ta kaldıkları yerden devam edeceklerini umuyoruz" şeklinde konuştu. Kudlow her iki tarafın da temel yapısal konulara değinmesi gerektiğini vurguladı.

ABD'li delegelerin Salı günü Çinli yetkililerle görüşmesi bekleniyor. Bu, ABD Başkanı Trump ve Çin Devlet Başkanı Jinping'in geçen ay G20 zirvesinde müzakerelerin başlama kararı almasının ardından gerçekleşecek ilk görüşme olacak.

Müzakereler ABD'nin bazı Çin mallarına ek tarifeler getirmesiyle Mayıs ayında duraklamış, Çin de bu tarifelere karşılık vermişti.

Bugün açıklanan 2. çeyrek büyüme verisini de değerlendiren Kudlow ABD'li tüketicileri 'ekonominin kahramanı' olarak niteledi. Kudlow Fed'in geçen seneki faiz artırımlarına rağmen ekonominin bu hızda büyümesinin ise neredeyse bir mucize olduğunu ifade etti.