Koch biraderlerin komplosu

ABD Başkanı Obama’ya kepenk kapattıran Cumhuriyetçi baskının arkasından kim çıktı? İşte Obama’nın ‘maskara’ dedikleri…

ABD Başkanı Barack Obama’ya kepenk indirten, çalışanlara maaş bile ödettirmeyen Cumhuriyetçi baskının arkasında komplo çıktı. İddianın şantajcı aktörleri ise milyarder sanayici Koch biraderler. Akif Beki’nin Hürriyet’teki köşesinde yer alan New York Times’ın haberine göre, ta bir yıl öncesinden tezgâhlanmış komplo. 200 milyon doları sokağa saçmışlar bu uğurda.
Genç Amerikalılar ve Jenerasyon Fırsatı gibi hareketlerle Y kuşağı tavlanmış. Kolej ve üniversite kampuslarına girilmiş onlarla, oradan da sosyal medyaya sıçratılmış isyan.
Cumhuriyetçi STK’lardan oluşan muazzam bir galaksiye çatır çatır para yedirilmiş, Kongre’deki Cumhuriyetçiler üzerinde baskı kurup Obama’nın bütçe sarfiyatını durdurtmak için.
Sosyal politika aleyhtarı kampanyaların, borçlanma karşıtı sokak eylemlerinin, federal harcamaları yeren mizah bombardımanının, bel altı çalışan o Sam Amca karikatürlerinin... Hülasası, cümle sağcı reaksiyonların arkasında biraderlerin para gücü varmış.
Radikal kapitalist Çay Partisi’nin ana sponsoru da, bütçe açığını vergileriyle finanse etmek istemeyen bu Koch’larmış.
Kesenin ağzını açmış, imkânlarını seferber etmişler...”
Zaten Obama da belalılarına hitaben, “Bu maskaralığa derhal son verin” demişti… Bugün de çok sertleşti. Resmen ‘şantaj’ dedi, Temsilciler Meclisi’nin fidye istemek gibi hakkı yok diye konuştu, beklentisini dile getirdi: Kongre, ABD Hükümeti tekrar işleyebilir hale gelmeli.