Kabinede revizyon olacak mı

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı bakanların performansından memnun olmadığını ve bu isimleri devre dışı bırakmak için Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdiğini öne sürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Resmi Gazete'de yayımlanan Devlet Denetleme Kurulu'nun yetkilerinin artırılması, "kabinede bir değişiklik mi geliyor" sorusunu gündeme getirdi. 

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek de, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmalarından memnun olmadığı bazı bakanları daha affedeceğini öne sürdü. Zeyrek, iddiasına gerekçe olarak şu ifadeleri kullandı:

"Bu nedenle kendisine bağlı Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirdi. Başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere, özellikle ekonomiyle ilgili olan üç ya da dört bakanlık kısa süre içinde denetlenmeye başlanacak. Söz konusu bakanlıklarda denetleme süresi bitmeden de bakan değişimine gidilebilir. İşlerin iyi gitmemesinin 2023 seçimlerine oy ve hatta iktidar kaybı olarak yansıyabileceğni de bunun önüne geçmek için kritik adımlar atması gerektiğini bilen Erdoğan, ses getiren değişiklikler de yapabilir."

Kabine toplantısı başladı

 

Devlet Denetleme Kurulunun yetkileri genişletildi