Jennifer Lopez'den fintech yatırımı

Jennifer Lopez ve eski beyzbol oyuncusu sevgilisi Alex Rodriguez, bir banka alternatifi olmak isteyen tasarruf ve mevduat fintech'i Acorns Grow'a hissedar oldu.

Son dönemin popüler sektörü fintechlere yatırım yapan ünlüler kervanına dünyaca ABD'li oyucu ve şarkıcı Jennifer Lopez de katıldı. Lopez ve eski beyzbol oyuncusu sevgilisi Alex Rodriguez, bir banka alternatifi olmak isteyen tasarruf ve mevduat fintech'i Acorns Grow'a hissedar oldu. Acorns Grow'dan daha ABD'li ünlü oyuncu Asthon Kutcher ve NBA yıldızı Kevin Durant da yatırım yapmıştı.

Paypal, BlackRock ve NBCUniversal’ın da yatırımcıları arasında bulunduğu Acorns Grow, kullanıcıların Acorn kartları ile yaptıkları alışverişlerdeki küsuratları yuvarlayarak, ekstra kalan kısmı mevduat hesabını yönlendiriyor. Bu sayede kullanıcılar farkına varmadan birikim yapmış oluyor.

HEDEF 100 MİLYON KULLANICI

The Wall Street Journal'da yer alan habere göre, Acorn’un CEO’su ve Jennifer Lopez’in eski DJ’yi, Noah Kerner’ın planları arasında şirketi niş bir tasarruf uygulamasından 100 milyon kullanıcılı bir banka alternatifine çevirmek var. Odaklarının Amerikan vatandaşlarının, uygulamaları sayesinde, gelecekleri için birikim ve yatırım yapması olduğunu belirten Kerner, bu sayede geleceketi Kevin Durant ve Jennifer Lopez’lerin hayallerine ulaşmalarını sağlamayı umut ettiklerini söylüyor.

5 MİLYON KULLACISI VAR

Acorn’u bankalardan ve rakiplerinden ayrıştıran yanı ise herhangi bir ATM ücreti, nakit avansı ücreti veya minimum bakiye gereksiniminin bulunmaması. Şirket onun yerine 1 milyon dolar tasarrufa kadar aylık 1 ila 3 dolar arası aylık kullanım ücreti alıyor. Aylık abonelik ücretleri şirketin gelir kaynağının en büyük kısmını oluşturuyor. Kerner, 2015’de CEO pozisyonuna geldiğinden beri hızlı bir büyüme içerisinde olan Acorn, 220 bin hesaptan 5 milyon hesaba ulaşmış. Bu hesapların yarısı aktif olarak tasarruf ve yatırım yapıyor. (BloombergHT)