JCR, ŞekerLeasing’in notunu yükseltti

JCR, Şeker Leasing’in uzun vadeli ulusal notunun görünümünü 'pozitif'; kısa vadeli ulusal notunu ‘A-1 (Trk)’ olarak yukarıya revize etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating, Şeker Leasing’in notunu yükseltti ve ulusal düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendirdi. JCR derecelendirme kuruluşu, Şeker Leasing’in ‘BBB+ (Trk)’ olan uzun vadeli ulusal notunun ‘stabil’ olan görünümünü ‘pozitif’; A-2 (Trk) olan kısa vadeli ulusal notunu ‘A-1 (Trk)’ olarak revize etti, görünümünü ise ‘stabil’ olarak belirledi. Şirketin uzun vadeli uluslararası yabancı para ve uzun vadeli uluslararası yerel para notlarını da ‘BB’ olarak teyit etti.
JCR Eurasia Rating tarafından konuyla ilgili yapılan değerlendirmede, çoklu rekabetin yaşandığı bir pazarda, faaliyetlerini yerel bazda yürüten Şeker Leasing’in, karlılıkta ve yaygın müşteri tabanı dağılımında önemli gelişmeler kaydettiği, varlık kalitesini büyük ölçüde artırdığı ve sektörden pozitif yönde ayrışan bir teminat seviyesine ulaştığı belirtildi.
Şeker Leasing, özkaynak düzeyini artırmayı sürdürüyor…
Değerlendirmede, hisseleri halka açık olan Şeker Leasing’in, artan karlılığına bağlı olarak, kaynak yapısı içerisindeki yüksek öz kaynak düzeyini artırmayı sürdürdüğü, likidite yönetiminde ulaşılan istikrar seviyesinin korunduğu vurgulanarak, şu görüşlere yer verildi: “Finansman maliyelerini düşürmek, sektör genelinde var olan vade uyumsuzluğunu iyileştirmek ve sektörde, özel kaynak kısırlığı sorununu aşarak alternatif fonlama kaynakları yaratmak amacıyla alınan tahvil ihracı kararı Şeker Leasing’in yakın gelecekte borçlanma vadesini olumlu etkileyeceği gibi, maliyetlerini aşağı çekerek karlılığının daha da artmasına katkı sağlayacak bir zemin oluşturması beklenmektedir.”

JCR Eurasia Rating’in, Şeker Leasing değerlendirme notları:
Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para: BB / (Stabil Görünüm)
Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu: BB / (Stabil Görünüm)
Uzun Vadeli Ulusal Notu: BBB+ (Trk) / (Pozitif Görünüm)
Kısa Vadeli Uluslararası Yabancı Para: B / (Stabil Görünüm)
Kısa Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu: B / (Stabil Görünüm)
Kısa Vadeli Ulusal Notu: A-1 (Trk) / (Stabil Görünüm)
Desteklenme Notu: 2
Ortaklardan Bağımsızlık Notu: AB