Japon Softbank'tan 10 milyar dolarlık teklif

SoftBank, bir süredir satın alma görüşmelerini sürdürdüğü WeWork için 10 milyar dolar teklif etti. WeWork'ün sahibi We Company, teklifi bugün görüşeceklerini bildirdi

Japon SoftBank Group, ofis paylaşım startup'ı WeWork'ün çoğunluk hisselirini satın almak için 10 milyar dolar teklif etti. 

Konuyla yakından ilgili kaynaklardan alınan bilgiye göre SoftBank Group'un teklifi, WeWork'ün halka arz operasyonundan vazgeçmesinin ardından geldi. 

WeWork'te, yeni finansman olmadan gelecek ayın başlarında nakitin tamamen tükeneceğini belirten kaynaklar, "WeWork, genişlemesini yavaşlatıp, aldığı yeni mülk kiralama sayısını azaltıyor" bilgisini verdi.

WeWork sahibi We Company’nin yönetim kurulu, SoftBank’ın konuyu tanıyan insanlar olan JPMorgan Chase & Co.’nun (JPM.N) alternatif bir finansman teklifine karşı değerlendirmek üzere Salı günü görüşeceğini belirtti.

DAHA ÖNCE 4.4 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPMIŞTI

SoftBank daha önce de WeWork’e 4,4 milyar dolarlık bir yatırım yapmıştı. SoftBank kurucusu Masayoshi Son ilk yatırımdan itibaren WeWork’ün açık bir destekçisi oldu.

New York merkezli WeWork uzun vadeli ofis kiralama, mekanı yeniden dekore etme, bedava bira ve kahve servisi ve ofis alanlarını kısım kısım kısa vadeli olarak startıp’lara, girişimcilere ve küçük işletmelere kiralama gibi faaliyetleri gerçekleştirmek üzere 2010 yılında kuruldu. Şirket o zamandan beri de onlarca ülkeye yayıldı ve halen daha büyük şirketlere de ofis tasarlayıp, kiralıyor. Şirket geçen yıl 886 milyon dolarlık satış gerçekleştirdiğini açıkladı.