İşte Fenerbahçe'nin B planı

Sarı-lacivertliler, sezon başında da alınması gündeme gelen yıldız futbolcu için düğmeye bastı

Fenerbahçe’de transferi adeta yılan hikayesine dönen Oscar Cardozo konusunda dün de somut bir adım atılamadı.
İki gündür Lizbon’da bulunan ve menajer Ahmet Bulut ile birlikte Benficalı yetkililerle pazarlık masasında oturan İdari Menajer Hasan Çetinkaya, Portekizliler’i ikna edemedi. Benfica 15 milyon eurodan aşağıya inmezken, Fenerbahçe cephesi ise 12 milyon euronun üzerine çıkmadı.
Önceki gece geç saatlere kadar toplantı yapan, dün öğleden sonra bir kez daha bir araya gelen taraflar, Cardozo’nun transferi konusunda bir türlü el sıkışamadı. Çetinkaya gelişmeleri an be an Başkan Aziz Yıldırım ile paylaşırken, Türkiye’den aldığı talimatlarla görüşmeleri sürdürmeye çalıştı. Yıldırım’ın geri adım atmadığı, Benfica’nın inadını kırmak için direndiği öğrenildi.
İngilizler peşinde
Fenerbahçe, Cardozo transferinin gerçekleşmemesi ihtimalini de gözönüne alarak B planını da devreye soktu. Sarı-lacivertli yöneticilerin sezon başında da ismi gündeme gelen Emenike konusunda Spartak Moskova ile temasa geçtikleri bildirildi. Nijeryalı oyuncuyu en fazla 9 milyon euroya almayı planlayan yönetim Hasan Çetinkaya’dan gelecek habere göre yeni yol haritasını belirleyecek.
Türkiye’ye gelmeyi çok isteyen ve Fenerbahçe ile her konuda anlaşan Oscar Cardozo’nun da kulübüne ciddi bir baskı yaptığı, transferin yarın netlik kazanmasının beklendiği bildirildi. Bu arada İngiliz ekibi Newcastle United’ın da Paraguaylı oyuncuyu almak için devreye girdiği ileri sürüldü. Bir diğer İngiliz ekibi Cardiff City’nin de Cardozo için iki taksitte ödenmek üzere 15 milyon euro önerdiği ancak yıldız futbolcunun Fenerbahçe’yi istemesi yüzünden bu teklifin geri çevrildiği öğrenildi.
EMENİKE KİMDİR?
Tam Adı: Emmanuel
Chinenye Emenike
Yaşı: 26, Boyu: 1.82
Doğum Yeri: Otuocha, Nijerya
Mevkisi: Forvet
KULÜP PERFORMANSI
Yıl    Kulüp    Maç/Gol
2008    Black Aces    7/3
2008-09    FC Cape Town    16/1
2009-11    Karabükspor    51/30
2011    Fenerbahçe    0/0
2011-    Spartak M.    44/20
MİLLİ TAKIM
2011-    Nijerya    15/6