İstanbul 2020 için çok güçlü

İngiltere Spor ve Turizm Bakanı Hugh Robertson: ''IOC'nın 105 delegesinin 60'ını ikna etmek gerekiyor"

İngiltere Spor ve Turizm Bakanı Hugh Robertson, İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na adaylığı için Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) 105 delegesinin 60'ının ikna edilmesi gerektiğini söyledi. Robertson, ''Duygusal olarak İstanbul çok kuvvetli'' dedi.
Robertson, Sheraton Otel'de, Londra 2012 Olimpiyatlarında görev almış İngiltere'nin önde gelen firmalarından oluşan İngiliz heyeti ile düzenlenen seminerde yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye'de bulunmaktan duyduğu heyecanı dile getirdi. İki ülke arasındaki ilişkilerin, hiç bu kadar kuvvetli olmadığını ifade eden İngiliz Bakan Hugh Robertson, 2020 Olimpiyatları adaylığı konusunda Türkiye'de heyecan verici bir sürecin devam ettiğini belirtti. Robertson, ''Çok çeşitli global etkinlikler sizi bekliyor. Bizler size yardımcı olmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.
İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na adaylığıyla ilgili, iki şey yapmak gerektiğini ifade eden Robertson, ''Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) 105 delegesinin 60'ını ikna etmek gerekiyor. Duygusal olarak İstanbul çok kuvvetli'' dedi.
Türk müteahhitlerin, İngiltere'de mükemmel iş çıkarmaları konusunda iyi bir üne sahip olduklarını da belirten Bakan Robertson, ''Türkiye'de inşaat kalitesi mükemmel. İngiltere'nin de tecrübesini kullanarak, İstanbul 2020 için güzel işler ortaya çıkacağına inanıyorum'' ifadelerini kullandı.
Yurt dışındaki projeler 240 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı
Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Sazak da son yıllarda inşaat ve teknik alanda son derece önemli gelişmelerin yaşandığını ifade etti.
İnşaat ve müteahhitliğin Türkiye adına rekabetçi alanlar olduğuna dikkati çeken Sazak, Türkiye'nin başarı hikayesininde payları olduğu için onur duyduklarını dile getirdi.
Sazak, geçen yıl 33 üyelerinin ''World's Top 225 International Contractors (Dünyanın en büyük 225 Müteahhidi)'' arasına girdiğini anımsatarak, ''2012 yılı sonu itibariyle 100'ü aşkın ülkede 7 bin civarında uluslararası proje gerçekleştirdik ve bu projelerin toplam büyüklüğü 240 milyar dolar seviyesinde bulunuyor'' diye konuştu.
Türkiye'nin geniş nüfuzu, şeffaf piyasası ile bölgede ekonomik ve siyasi açıdan önemli rol oynadığını kaydeden Sazak, ülkenin yüksek bir kalkınma potansiyelinin bulunduğunu, koyulan hedeflerin de bu potansiyelin değerlendirilmesinde önemli rol oynadığını söyledi.
Sazak, uluslararası etkinliklerde yer almanın önemine de değinerek, İngiltere'nin Londra Olimpiyatları'na milyonlarca pound yatırdığını ve bu etkinliklere birçok sektörün dahil olduğunu ifade etti.
Sazak ayrıca, Birlik olarak 2020 Olimpiyatları, 2020 Avrupa Şampiyonası ve Expo 2020 ile ilgili olarak tüm işbirliği olanaklarını desteklemeye hazır olduklarını belirtti.