İSO'da peynirci mi çikolatacı mı?

İstanbul Sanayi Odası ile İstanbul Ticaret Odası’nda dün yapılan meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimleri tamamlandı

İTO’da 81 Meslek Komitesi’nin üyeleri ile 248 meclis üyesi seçilirken, İSO’da da 46 Meslek Komitesinin üyeleriyle 105 meclis üyesi belirlendi. İSO’daki seçim, adaylığını halen açıklamayan Tanıl Küçük ile adaylığını 1 ay önceden açıklayan Erdal Bahçıvan arasında geçiyor. Hürriyet'in haberine göre, Küçük, seçimden sonra açıklama yapmazken, Bahçıvan; çoğunlukla kendisini destekleyen adayların kazandığını söyledi. Bahçıvan, “Şimdi 1 haftalık yoğun mücadele başlıyor. Aslında bir ‘maskeli balo’ başlıyor. 1 hafta içinde yönetim kurulu için başka adaylar da çıkabilir. Meclis üyelerimizin yüzde 40’a yakın yenilendiği yönünde” dedi. Seçimde Küçük tek liste ile 5. Grup’tan, Bahçıvan ise yarışmalı olarak 2. Grup’tan seçildi. Yönetim Kurulu Başkanlığı yarışının bu iki isim arasında geçmesi bekleniyor.
‘AĞIR SANAYİ’ DÖKÜLDÜ
İSO’da meslek komitesi seçimlerine genel olarak bakıldığında ilginç sonuçlar dikkat çekiyor. Sabancı, lastikte 21. Grup’ta kaybetti. Arçelik ve Borusan İSO meclisine giremezken, Şişecam da 23. Grup’ta seçimi kaybetti. Öztiryakiler ve Kale Kilit de seçimi kaybederken, Koç Grubu İSO’da gıda ve otomotivle temsil edilecek. Anadolu Grubu şirketi Isuzu ise İSO meclisine girdi. Tanıl Küçük’ün yönetiminden Nuri Tuna son anda meslek komitesi adaylığına soyundu ve seçimi kaybetti. Eski MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan ise (Alarko-Ayhan Yavrucu ile ittifak yaparak) ilk kez İSO meclisine girdi. İSO’da Yönetim Kurulu Başkanlığı, Meclis Başkanlığı ve TOBB delegeleri seçimi 29 Mayıs’ta yapılacak.
İTO’DA ÇAĞLAR TEK BAŞINA
İTO’da ise kalabalık ama sakin bir seçim yaşandı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve İTO’nun mevcut yönetim kurulu başkanı Murat Yalçıntaş’ın da desteklediği İbrahim Çağlar’ı destekleyen meslek komitesi ve meclis üyesi adayları İTO’da büyük bir ağırlıkla seçimi kazandı. Çağlar’a karşı aday olduğunu açıklayan isimlerden Abdullah Tever ise 68’inci meslek komitesinde seçimi kaybetti. İTO’da 29 Mayıs’ta yönetim kurulu üyeleri, başkan ve TOBB delegeleri seçilecek.