İngiltere’de marketlerde yeniden panik alımı

İngiltere Başbakanı’nın bu perşembeden itibaren karantina ilan etmesinin ardından süpermarketlerde panik alımı başladı. Toplu taşıma araçları hıncahınç doldu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de süpermarket rafları ikinci ulusal karantina sürecine girilmeden önce bir kez daha boşaltıldı.

Evening Standard’ın haberine göre panik alımlarıyla market ürünleri tüketicilerle stok yapılırken pazar günü ülke çapında dükkanların önünde kuyrukların oluştuğu ve tramvaylarda aşırı kalabalıkların göze çarptığı belirtildi.

Perakendeciler perşembe günü yürürlüğe girecek olan yeni kısıtlamalar öncesinde toplu satın almaya gerek olmadığında ısrar ederek, alışverişçileri diğer alışveriş yapacaklar için itidal ve değerlendirme yapmaya çağırdılar.

Ülke çapındaki karantina kapsamında, gıda dükkanları, süpermarketler, bahçe ürünleri ve temel mal ve hizmetleri sağlayan bazı diğer perakendecilerin açık kalmasına izin verilecek. Ancak, restoranlar, publar, barlar ve "gerekli olmayan" mağazalar kapatılacak.

İngiltere'de karantina ilan edildi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın İngiltere vatandaşlarına 2 Aralık'a kadar "evde kalmaları" talimatı verileceğini söylemesinden birkaç saat sonra yüzlerce alışverişçi pazar sabahı Leicester Costco'nun önünde sıraya girdi.

Bu arada insanlar kalabalıkları bir ay boyunca kapalı alanlarda kalmadan önce temel ihtiyaç malzemelerini satın almak için West Yorkshire kentindeki Batley’de İsveç merkezli bir ev dekorasyonu mağazasının dışında dev kuyruklar oluşturdu.

Süpermarketlerde bahar ayında gerçekleşen karantinayı anımsatan şekilde tuvalet kağıdı rafları boşaldı.

İngiltere’de gün boyunca panik alımı anlamına gelen “panic buying” hastag’i Twitter’ın üst sıralarında yer aldı ve insanlar çoğunlukla başkalarının bencilce eylemlerinden dolayı umutsuzluklarını paylaştılar

.

Tüm bu panik alımlarına rağmen büyük perakende şirketleri talebe ayak uydurmak için salgın boyunca çevrimiçi kapasitelerini artırdı. Eylül ayında perakende şirketi Tesco haftalık teslimat kapasitelerini mart ayındaki 600 binden 1,5 milyona çıkardığını açıkladı.

İngiliz Perakende Konsorsiyumu (BRC) Gıda ve Sürdürülebilirlik Direktörü Andrew Opie, geçen ay yaptığı açıklamada, “Tedarik zincirleri her zamankinden daha güçlü ve biz gelecekteki bir kilitleme altında gıda veya diğer malların durumu konusunda herhangi bir sorun beklemiyoruz. Yine de, tüketicileri başkalarına karşı düşünceli olmaya ve normalde olduğu gibi alışveriş yapmaya çağırıyoruz.” demişti.

İtalya'da sokağa çıkma yasağı ve seyahat kısıtlaması başlıyor

 

Fransa'da marketlerde alışveriş kısıtlaması

 

Francesco Totti Kovid-19'a yakalandı