İmamoğlu: Kanal İstanbul projesinin varlığından emin değilim

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,Kanal İstanbul tartışmalarıyla ilgili "Böyle bir projenin var olup olmadığından emin değilim. Bugüne kadar sadece 3D 'de gösterilen bir gemi ' açıklamasını yaptı.

İmamoğlu, Kanal İstanbul nedeniyle kenti büyük bir tehlikenin beklediğini belirterek "Toplumu aldatan, toplumu yanıltan sonra da biz yanıldık diyenlere İstanbul’un geleceğini tehdit ettirmeyiz" dedi.

"Hangi devlet yetkilisi çıkıp size Kanal İstanbul projesini anlattı?" diye soran İmamoğlu, "Ne bu acele ya, 'kazmayı vuracağız' ne kazması bu ya" ifadelerini kullandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan “Kanal İstanbul'un tüm hazırlıkları bitmek üzere, inşallah önümüzdeki yıl, yakında kazmayı vuracağız” demişti.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar;

'Kazma sokma değil bu Kanal İstanbul çocuk oyuncağı değil bu. 16 milyon İstanbullu hukuki hakkını arar.' 

*Ben akılı her projeyi en az ortaya koyacak kadar bu ya kanal ya İstanbul ikileminde çok önemli bir iştir. İstanbullunun hiç bilgi sahibi olmayanların önüne bunu tek tek anlatacağız. Bekleyin Ocak ayının ilk haftası çalıştay yapacağız.

'Bu proje İstanbul’un geleceğini gasp ediyor. Tümüyle doğasını değiştiriyor. Fiziki koşullarını tümüyle değiştiriyor. Bence maneviyatını da yok ediyor. Burası bir coğrafya ve bu coğrafya on binlerce yılda oluşmuş, dünyanın en nadide coğrafyalarından bir tanesi.