İletişim devi Turkcell’de müşteri temsilcisi krizi sürüyor

Pandemi sürecinde kurumsal müşteri temsilcisine ulaşmak isteyen müşteriler büyük sorunlar yaşıyor. “Yakında atama yapılacak" deniyor, ama aylardır çözüm üretilemiyor…

Türkiye’nin en büyük GSM operatörü Turkcell, pandemi sürecinde önemli servislerini aksatmaya başladı. Özellikle kurumsal müşterilerde hizmet alamama konusunda şikayetler artıyor! Turkcell kurumsal servis abonesi, aylardır Turkcell’den talepte bulunulmasına rağmen yeni müşteri temsilcisi atanmadığı için işlem yapamıyor. 9 Kasım 2020 tarihinde yeni müşteri temsilcisi atanması için girişimlerde bulunan kurumsal Turkcell abonesi, 22 Kasım’da tekrar Turkcell Platinum Müşteri Temsilcisi’ni arayarak ‘işlem yapamadığını, acilen bir müşteri temsilcisinin atanmasını’ talep ediyor. “Hemen ilgileniyoruz, en kısa sürede bu sorunu gidereceğiz” yanıtını alıyor.

PARASINI ÖDEDİĞİ HİZMETİ ALAMIYOR

Ancak aradan günler geçmesine rağmen arayan soran olmuyor. 4 Aralık 2020 tarihinde tekrar Turkcell Platinum Müşteri Temsilcisi’ni arayan mağdur müşteri, “Talebiniz kayıtlarda görünmüyor. Nedeni de şikayet olmadığı için…” şeklinde anlamsız bir karşılık alıyor. Turkcell müşteri temsilcisinden, “Mail atıldığı için kayıtlarınıza ulaşamıyoruz” gibi anlamsız bir cevap alan mağdur müşteri, “Daha önceki ses kayıtlarımı dinleyin. Hizmet kalitesi için sesimizi kaydediyorsunuz. O zaman daha önceki kayıtları dinleyin, oradan kayıtlara ulaşabilirsiniz” diyor. Turkcell müşteri temsilcisi, “Şikayetinizi kayıtlara alıyorum, en geç 72 saat içerisinde size dönüş yapılacaktır” diyerek aboneyi bir kez daha başından atıyor.

DERDİNİ ANLATACAK BİR YETKİLİ BULAMIYOR

Müşteri temsilcisi atanmadığı için işlem yapamayan Turkcell abonesi ise derdini anlatacak bir yetkiliye ulaşamıyor. Her aradığında, “Acilen ilgileniyoruz, sorunu hemen çözeceğiz” yanıtını alıyor, ancak Kasım ayının ilk haftasından bu yana Turkcell’de bir muhatap bulamıyor. Geçici müşteri temsilcisi ataması yapıldığı söylense de çeşitli bahaneler uydurularak bir türlü müşteri temsilcisi atanmaması müşterilerin yoğun tepkisine neden oluyor.

Banka şubelerinden ilk normalleşme adımı