İbrahim Kalın’dan Arınç’a Ahmet Türk yanıtı!

İbrahim Kalın, Bülent Arınç’ın, görevden uzaklaştırılarak yerine kayyum atanan HDP'li Ahmet Türk’le ilgili sözlerini, "Yaptığı bu açıklamalar şahsi fikirleridir. Cumhurbaşkanlığını bağlamaz" şeklinde değerlendirdi.

Cumhubaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kalın, gazetecilerin sorusu üzerine YİK üyesi Bülent Arınç’ın, HDP’li Ahmet Türk için söylediği, “Ben sadece Ahmet Türk’ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Ahmet Türk’ün benim üzerimdeki hakkı şudur. Bu kişinin terörle alakası yoktur. Ahmet Türk’ün terörle alakası yoktur. Barış olsun isteyen biridir” sözlerini değerlendirdi.

Kalın, “Sayın Arınç tecrübeli bir siyasetçidir. Büyüğümüzdür. Yaptığı bu açıklamalar şahsi fikirleridir. Cumhurbaşkanlığını bağlamaz. Bu konuda alınmış kararlar hukuki olarak alınmış kararlardır. Devletin kanunları bellidir. Bunu hangi parti yaparsa yapsın fark etmez. Bir belediye başkanı yolsuzluğa bulaştığında bir kusur oluştuğunda bu süreç işlenir. Seçilmiş olmak kimseyi masum kılmaz” dedi.

Bülent Arınç'tan görevden alınan Ahmet Türk'e destek

 

Kalın: Amacımız tüm bölgeyi terörden arındırmak