HSBC, Türkiye beklentilerini değiştirdi

HSBC tarafından yayımlanan raporda, Merkez Bankası faiz beklentisi güncellenirken, dört büyük banka hisseleri için de hedef fiyatını değiştirdi

HSBC analistleri yayımladıkları bir araştırma raporunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz beklentilerini 100 baz puan artış olarak güncelledi.

2021 yılının ilk yarısının bankalar için zorlu geçmesini beklediklerini belirten Cihan Saraoğlu’nun da aralarında bulunduğu analistler, şimdi görünümünün daha da kötüleştiğini ve bundan dolayı TCMB’den 100 baz puan faiz artışı beklediklerini ifade etti.

Türk bankalarının uzun vadede hala değerini koruduğunu belirtirken, gelecek yıl gelirlerde yaşanacak bir toparlanmanın bankalar için destekleyici olacağı da eklendi.

İş Bankası (#ISCTR) için hisse alım tavsiyesini ‘AL’ olarak revize ederken, Akbank (#AKBNK) ve Garanti (#GARAN ) için ‘AL’ tavsiyesini korudu.  Analistler, Yapı Kredi (#YKBNK) için de ‘TUT’ tavsiyesini koruduklarını belirtti.

Dört büyük banka hissesi için de hedef fiyatını değiştirdiğini vurgulayan HSBC, Akbank için hedef fiyatını 8,55’ten 7,90’a düşürürken Garanti için 12,10’dan 11,30’a düşürdü. İş Bankası için hedef fiyatını 7,90’dan 8,90’a çıkaran kurum, Yapı Kredi için hedefini ise 3,45’ten 3,25’e düşürdü.

Haftaya kritik faiz kararları gündemde olacak!

BİST 100 endeksi reform paketini bekliyor

Borsa rallisinde son yaklaşıyor

Değerinin altındaki hisseler için yükseliş zamanı