Hangi bankalarda kar beklentisi yükseldi?

Bank of America, Türk bankaları için hedef fiyat güncelledi. Özel bankalar da yukarı yönlü revize yapılırken, kamu bankalarında endeks altı getiri beklentisi açıklandı.

Bank of America (BofA) analisti David Taranto tarafından yayımlanan araştırma raporunda, beklenenden erken normalleşen kredi karşılıkları ve enflasyon endeksli tahvillerden gelen desteklerin, zorlu makroekonomik koşullara rağmen Türkiye’deki özel bankalar için gelir artışına işaret ettiği belirtti.

Raporda, Akbank (#AKBNK), Garanti (#GARAN) ve Yapı Kredi (#YKBNK) için al tavsiyesi verilirken, şirketlerin döviz likiditelerinin, provizyon karşılama oranlarının ve sermayelerinin durumunun olumlu olduğu ifade edildi.

Düşük risk maliyeti, enflasyon (TÜFE) bağlantılı varlıklardan gelen destek ve güçlü komisyon performansının yılın ilk yarısında net faiz marjları üzerinde oluşan baskıyı telafi ederek yüksek performans gösterdiğini belirten Taranto, iyileşen net faiz marjlarının ve komisyonlardaki devam eden performansın kârlılık oranlarında etkili olmasını da beklediklerinin altını çizdi.

Özel bankalar için 2021 yılında hisse başına düşen kâr oranlarında tahminlerini yükselttiklerini belirten analist, kamu bankaları için de bu tahminlerin gelir baskısı nedeniyle endeksin altında bir performans göstermesini beklediklerini belirtti.

Türk bankaları için hedef fiyat ve beklentiler şu şekilde:

TAVSİYE HEDEF FİYAT ÖNCEKİ HEDEF FİYAT
Akbank AL 7,65 6,8
Garanti AL 12,8 10,1
Yapı Kredi AL 3,55 3
İş Bankası Nötr 6,7 6,1
Halkbank Endeks altı getiri 4,65 4,55
Vakıfbank Endeks altı getiri 4 4,1