Haftanin'deki PKK hedefleri vuruldu

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları, Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde bulunan PKK hedeflerini ateş altına aldı

Bölücü terör örgütüne ait çok sayıda sığınak ve mağara imha edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan açıklamada, Haftanin'e yapılan ilk hava harekatının dün 09.05 ile 09.15 saatleri arasında gerçekleştiği bildirildi. Açıklamada, "Irak kuzeyi Haftanin bölgesinde insansız hava araçları (İHA) ile tespit edilen mağara ve sığınaklarda bulunan bölücü terör örgütü mensupları Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile ateş altına alınarak etkisiz hale getirilmiştir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir" denildi.

6 HEDEF VURULDU

Haftanin'e ikinci hava harekatının ise yine dün 12.04 ile 13.31 saatleri arasında yapıldığı belirtilen TSK açıklamasında, "Haftanin bölgesinde alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş bölgede tespit edilen 6 hedef (sığınak ve mağaralar) ateş altına alınarak imha edilmiştir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir" ifadelerine yer verildi.

LİCE'YE DE HAVA HAREKATI

Dün, 18.02-18.07 saatleri arasında, alınan anlık istihbaratın değerlendirmesi sonucu, Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalına da hava harekatı düzenlendiği bildirildi. TSK açıklamasında, "Bölgede tespit edilen iki hedef (hareket halindeki bölücü terör örgütü mensupları) ateş altına alınarak imha edilmiştir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir" denildi.