Gül'ün dinlenmesiyle ilgili soruşturma başladı

Dinleme ile ilgili sorulara “Bir şey söylemek istemiyorum" açıklaması yapmıştı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Başbakan Erdoğan’ın İran dönüşünde yaptığı “Öyle şeyler geliyor ki önümüze, Cumhurbaşkanı’nın dinlenmesinden Meclis Başkanı’na varıncaya, benim dinlenmeme kadar. Ailelerimize, çocuklarımıza varıncaya kadar herkesi dinlemişler” açıklamasını ihbar kabul ederek, soruşturma başlattı.

‘DOLAYLI DİNLEME‘

Cumhurbaşkanı Gül’ün dinlenme olayının ayrıntıları ise edinilen bilgiye göre şöyle; Ankara TMK Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen Turgut Özal soruşturması kapsamında, ünlü bir isimle ilgili dinleme ve teknik takip kararı verildi. Bu ünlü isimle telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Gül de bu kişi hakkındaki karar nedeniyle dinlemeye takıldı. Soruşturma kapsamında yapılan yasal dinlemelerde, suç unsuru bulunmayan kayıtların imha edileceği belirtildi.
 
GÜL’DEN YANIT YOK

Cumhurbaşkanı Gül ise Başbakan Erdoğan’ın “Cumhurbaşkanı bile dinleniyor” ifadeleriyle ilgili açıklama yapmadı. İtalya temaslarının ardından Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Gül gazetecilerin “dinleme” ile ilgili soruları üzerine “Bir şey söylemek istemiyorum bu konuda” dedi.