Gökçek: Ankara'ya geçmiş olsun

Ankara Bulvarı'nın trafiğe kapatılması hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Yolun açıldığını duyuran Melih Gökçek "Ankara'ya geçmiş olsun" dedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Bulvarı'nın trafiğe kapatılması kararının yürütmesinin durdurulduğunu, yolun trafiğe açıldığını bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığından yapılan açıklamada, TMMOB'a bağlı odaların açtığı dava sonucu Ankara Bulvarı ve bağlantı yollarının kapatıldığı hatırlatıldı. 

Kapatma kararına yapılan itiraz sonucu, kapatma kararının yürütmesinin durdurulduğu, bunun üzerine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in talimatıyla yolun tekrar trafiğe açıldığı kaydedildi.

"UMARIM BİR DAHA LÜZUMSUZ GAYRETLER İÇİNDE OLMAZLAR"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise makamında yaptığı açıklamada, Ankara Bulvarı'na ilişkin mahkeme kararının kısa süre önce kendilerine ulaştığını bildirdi.

Belediye Meclisinin yolun kapatılmasına ilişkin aldığı kararın yürütmesinin durdurulduğunu söyleyen Gökçek, "Bizim de arzu ettiğimiz zaten buydu. Bu suretle Ankara Bulvarı'nın açılması gerekiyordu. Biz bir saniye bile geciktirmeden buradan arkadaşlara tebliğ ettik. 'Yolları açın' dedik. Şu an itibarıyla yollarımız açıldı. Ankara'ya geçmiş olsun diyorum. Umarım ki bundan sonra Mimarlar Odası olsun diğer odalar olsun böyle lüzumsuz gayretler içinde bulunup Ankara'yı mağdur edecek kararlar alınması için mahkemelerde dava açmazlar" diye konuştu.

"MECBUREN KAPATTIK"

Çektirdikleri eziyet için Ankaralılardan özür dileyen Gökçek, "Ama maalesef biz kapatma işlemini yapmasaydık direkt olarak bizim hakkımızda görevimizi yapmadığımız için suç duyurusunda bulunacaklardı. Mahkeme kararlarını uygulamamanın 1 yıldan 3 yıla kadar mahkumiyeti var. Dolayısıyla bu sıkıntıyı atlatmak için mecburen kapattık" dedi.

Gökçek, bulvarın kapatma kararından sonra vatandaşın Mimarlar Odasına ve bağlı odalara karşı çok büyük tepki gösterdiğini, 10 dakikada gidilecek yerlerin 1 saate çıktığını, maddi kayıpların da bulunduğunu kaydetti.

Mahkemenin güzel bir karar verdiğini, sorunun bittiğini dile getiren Gökçek, "Keşke bu karar bizim aleyhimizde verilecek dahi olsa 5 sene sürmeseydi. İmar kararını 2010'da almışız, 2015'te iptal kararı geldi. Akay'da da 6 sene sonra geldi. 'Geç ortaya çıkan adalet, adalet değildir' diye bir söz vardır. İnşallah bir daha böyle uzun süreli bir sıkıntıyı başka bir olay nedeniyle yaşamayız" değerlendirmesinde bulundu.