Fransa'da kuş gribi alarmı

Avrupa'da korona virüs salgını tüm hızıyla devam ederken, Fransa bir yandan kuş gribi ile mücadele ediyor. Ülkede yaklaşık 2 milyon ördek kuş gribi nedeniyle itlaf edildi.

Avrupa'da korona virüs etkisinin en çok hissedildiği Fransa'da, bir de kuş gribi ile mücadele ediliyor. Gıda ve Tarım Bakanı Julien Denormandie, Fransa’nın güneybatısındaki 8 bölgede kuş gribi vakalarının görüldüğünü açıkladı.

2 MİLYON ÖRDEĞİ İTLAF ETTİK

“390’a yakın çiftlikte kuş gribi vakaları tespit edildi. Buna karşı tek bir çözüm var, önleyici itlafa gitmek, yani virüsün yayılmasını önlemek. Bu nedenle yaklaşık 2 milyon ördeği itlaf ettik” diyen Denormandie, virüsün ördekten ördeğe bulaştığını söyledi.

Denormandie, insana bulaşma riski bulunmaması nedeniyle yumurta, tavuk ve ördek tüketiminde bir sakınca bulunmadığının altını çizdi.

KÜMES HAYVANLARININ KORUNMASI ZORUNLU KILINDI

Ülkede kasım başında da göçmen kuşların rotaları üzerindeki yerlere kuş gribi taşıması riski bulunduğu için 45 bölgedeki kümes hayvanlarının karantinaya alınması ya da güvenlik ağıyla korunması zorunlu kılınmıştı. Pazarlarda ise canlı kümes hayvanı satışı ile avcıların av kuşlarını kullanması yasaklanmıştı.

Fransa'nın güneybatısındaki bölgelerde, 2015-2016 ve 2016-2017 kış mevsimlerinde görülen iki kuş gribi salgınında milyonlarca hayvan itlaf edilmişti.

Salgınlar, Fransa’nın ihracat gelirlerinde milyonlarca dolar zarara yol açmıştı.

VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı

 

Araç Kiralamada Büyük Oyun

 

Danimarka'da Başbakan Frederiksen'in maketini yakanlar tutuklandı

 

Petrol fiyatları teşvik gecikmesiyle geriledi