FETÖ'nün yeni iletişim sistemi nasıl çözüldü

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ByLock, Eagle ve Tango'dan haberleşmelerin deşifre olmasına rağmen TSK içinde gizli haberleşmelerini sürdüren FETÖ'cülerin yeni sistemlerinin nasıl çökertildiğini yazdı. İşte Selvi'nin o yazısı:

FETÖ, Bizans’tan önce yaşasaydı, herhalde “Bizans oyunları” denmez, “FETÖ oyunları” denilirdi. Çünkü Bizans’ta oyun bitiyor, FETÖ’de bitmiyor.

ByLock’un çözülmesine, Eagle ve Tango’dan haberleşmelerin deşifre olmasına, bir kısmı yurtdışına kaçıp, onbinlercesi hapsedilmesine rağmen haberleşmesini her defasında yeni bir yöntemle sürdürüyor.

FETÖ’nün, 15 Temmuz’dan sonra TSK’daki yeni haberleşme sistemi, “Ardışık Arama Yöntemi” ile tespit edilebildi. Çünkü asker imamlarının yeniden örgütlemeye çalıştığı TSK mensuplarının isimleri ne ByLock listelerinde yer alıyordu ne de mahrem imamların itiraflarında geçti. Yurtta Sulh Konseyi listelerinde de yer almıyordu. O nedenle tespit edilememişlerdi. İstihbarat ve güvenlik birimlerimizin ortak çalışması sonucunda deşifre edilen yeni sistemin adı, “Ardışık Arama Yöntemi”.
Sistem şöyle işliyor:

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN