Faktoring Derneği toplandı

Faktoring Derneği, "Türk Borçlar Kanunu ve Yargıtay kararları ışığında faktoring" toplantısı düzenledi

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerine İlişkin Yasa Tasarısı’nın kanunlaşması ve “faktoring”in Türkiye ekonomisine faydalarını anlatmak için toplantılar düzenleyen Faktoring Derneği, Yargı mensupları, yüksek hakimler, BDDK temsilcileri ve akademisyenler ile bir araya geldi.
Faktoring Derneği, ağırlıklı olarak reel sektöre fon sağlayan faktoringi tüm paydaşlarına anlatmak için düzenlediği tanıtım faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile BDDK Başkanı Tevfik Bilgin’in katılımıyla düzenlediği Faktoring Sempozyumu ve BDDK Panelinin ardından, Yeni Türk Borçlar Kanunu ve Yargıtay kararları ışığında faktoringi görüşmek üzere iki gün süren bir Hukuk Sempozyumu düzenledi.
Yargıtay Birinci Başkan ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı, 3., 11., 19. ve 23. Hukuk Dairesi Başkanları ve Üyeleri, Ticaret Mahkemeleri yüksek hâkimleri, BDDK temsilcileri, akademisyen ve dernek üyelerinin katılımı ile gerçekleşen “6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu ve Yargıtay Kararları Işığında Faktoring” konulu iki günlük sempozyumda, mevcut kanun ve mevzuat çerçevesinde Yargıtay kararları ve Yeni Borçlar Kanunu’na ilişkin tebliğler sunuldu. Oturumlarda faktoring sektörünün gelecekteki çalışma sisteminin nasıl olması gerektiğine dair değerlendirmeler yapıldı.
Faktoring Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ataman: “İki gün süren Hukuk Sempozyumumuzda Sayın Yargıtay Başkan ve üyelerinin, değerli akademisyenlerin sunduğu tebliğler, oturumlarda yapılan değerlendirmeler faktoringi de içeren yasa tasarısıyla ilgili çalışmalarımıza ışık tuttu. Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerine İlişkin Yasa Tasarısı’nın güncellenerek yeni yasama döneminde kanunlaşması ile sektörümüzün potansiyelini daha etkin kullanacağına ve böylece ağırlıklı olarak KOBİ’lere verilen finansal desteğin artmasıyla ticaretin çarklarının çok daha sağlıklı döneceğine inanıyoruz ” dedi.