Faiz indirimini bilen tek ekonomiste göre indirimin devamı yolda

HSBC'den İbrahim Aksoy'a göre TCMB'nin faiz indirimlerine devam etmesi olası.

Bloomberg International anketinde TCMB'den geçen hafta faiz indirimi bekleyen tek analist olan HSBC'nin İstanbul merkezli baş ekonomisti İbrahim Aksoy, bankanın faiz indirimlerine devam etmesini bekliyor.

Bloomberg anketlerinde TCMB faiz kararlarını son 2 yıl içinde en iyi tahmin eden ekonomist olan Aksoy, Perşembe günkü toplantıda 50 baz puan faiz indirimi öngörmüş, TCMB 100 baz puan faiz indirmişti.

Aksoy, TCMB'nin fiyat büyüme hızının üzerinde faiz verme ve çekirdek enflasyona odaklanma açıklamaları ile kendine indirim için alan yarattığını kaydederken, yıl sonuna kadar yapılacak indirimleri tahmin etmenin mümkün görünmediğini de vurguladı.

Ekonomist öte yandan TCMB'nin gevşetme döngüsünü başlatmasının yabancı yatırımcıların swap ve tahvil piyasalarında çıkmalarına neden olarak TL'de aşağı yönlü baskı ve yan etki olarak enflasyonda yukarı yönlü baskının devamını getirebileceğini de belirtti.

Faiz indirimi ile yıl sonunda enflasyonun %17 olan kendi tahminini aşma riski gördüğünü ifade eden Aksoy, 2022 yılı sonu için enflasyon hedefinin ise %14 olduğunu vurguladı.