Erdoğan'dan TÜSİAD'a 'ananas' mesajı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara İl Başkan Adayları Tanıtım toplantısında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu

Ankara'daki ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'le ilgili yolsuzluk iddialarını gündeme getirdi.

"CHP Genel Müdürü'ne pazar gününe kadar süre veriyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayınla ilgiki yolsuzluk klasörünü açıkla" diyen Başbakan, "Açıklamazsan, ben açıklayacağım" dedi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Bir sonraki seçimin startını vermiştik. Keçiören sandıkları patlattığınız gün bir başka olacak. Çalışmalarımıza çok önce başlamıştık. Her kademede bütün kriterleri dikkate alarak son derece hassas bir tespit sürecinden geçtik. Bir eleme yapmamız gerekiyordu. İşte bu elemeyi kılı kırk yaran bir kuyumcu hassasiyetiyle yaptık. Halkın nabzını tuttuk, anketler yaptık. Performansları ölçtük. İl başkanlarımızın, kadın kollarımızın, başkan yardımcılarımızın düşünceleri aldık. Adaylarımızı belirledik. 81 ilimizin adaylarını belirleyip açıkladık.
İlk kez Ankara’da ilçe belediye başkan adaylarımızı tanıtıyoruz. Pazar günü de Pazar günü ilçe adaylarımızı açıklayacağız.

Süreç içinde tüm adaylarımız belirlenmiş şekilde sahadaki yerimizi almış olacağız. 30 Mart’a kadar aynı heyecanla varız değil mi? Sandıklar Ak Parti’nin ampulüyle aydınlanacak değil mi? 11 yılın en önemli en hayati en tarihi seçime giriyoruz. 30 Mart millet egemenliğinin, sandığın zaferini ilan edeceği bir seçim. 30 Mart bugün hala sandık dışı yöntemlerini arayanların heveslerini kursağında bırakacak, daimi bir yenilgiye uğratacak.

TÜSİAD'A ÇOK SERT AÇIKLAMA

Dün TÜSİAD Başkanı çıkıyor, olduğundan çok farklı bir Türkiye çizmeye çalışıyor. HSYK kanun teklifinden büyük rahatsızlık duyuyorlarmış. Senin rahatsızlık duyduğun ne? Neden rahatsızlık duyduğunu gelip de Adalet Bakanıyla veya hükümetiyle görüştün mü?
Nedir diye sordun mu? Yok. Maaşlı memurlarınız var yanınızda onların lafınla mı hareket ediyorsunuz. İşinize geleni barındırır, işinize gelmeyeni kapıya koyarsınız.

EYY TÜSİAD ANANAS'TAN NEDEN RAHATSIZ DEĞİLSİN

Eyyy TÜSİAD ananas meselesinden neden rahatsız değilsin.  Paralel devletten rahatsızlığınız neden yok niye? Çünkü bazılarının işi tıkır tıkır işliyor. Ananaslar gelip gidiyor. Bu bildiğiniz ananas değil anlıyorsunuz. Ananas bunun kod adıdır kod.
Rafineriyi alırken rahatsız değilsin, cezalar kesilirken neden rahatsız değilsin?

TÜSİAD MİLLETİN YANINDA DURMADI

Biz sadece bağımsız yargı demiyoruz, bağımsız ve tarafsız yargı diyoruz. TÜSİAD kusura bakmasın, milletin yanında hiç durmadılar. İş dünyasının üzerindeki baskıları biz kaldırdık, kaldırıyoruz
Bunlardan bazıları bizzat bana söylediler, bunların arasında 1’e 5 kazandık sizin döneminizde dediler . 20 milyar dolarlık sermayeyi siz mi getirdiniz bu ülkeye?
Üyelerinin çoğunun küresel ortaklıkları var. Türkiye’yi güvenli liman gördükleri için geldiler. Bu TÜSİAD bu ülkede hiç samimi davranmadı

OY VERMEZSEN VERME

Yeri geldiğinde şunu bile söylediler; Biz kazandık ama Oyumuz başka yere dediler
Oy vermezsen verme bize milletimiz yeter. Ana muhalefetin lobisini yaptığı bunlar, bunlarla çalışıyorlar

SUSMAYACAĞIZ, TEŞHİR EDECEĞİZ

Bundan sonra susmayacağız, yeri gelince teşhir edeceğiz. AK Parti’ye karşı bu kadar açık tavır koyanlar bilsinler ki biz de artık aynı tavrı koyacağız
Samimi, dürüst her işinizde yanındayız ama yanlışınız da yanınızda bulamayacaksınız

ZAMANI GELDİ Mİ AÇIKLARIZ

Devlette paralel yapının, TÜSİAD’ın içinde olanları bizzat şahsıma söylediği ifadeler vardır
İmkanlarını nerelere götürdüklerini kendileri bize şahsıma açıklamıştır. Zamanı geldi mi onu da açıklarız söyleyeyim

TÜSİAD BAŞKANI'NIN İFADESİ VATANA İHANET

Kalkıp da TÜSİAD’ın Başkanı küresel sermaye gelmez ifadesi kullanamaz. Bu cümleyi kullanıyorsa bu vatana ihanettir
Sen hangi yüzle bu idarenin bakanlarını TÜSİAD’a davet edeceksin, bizimle her hangi bir işini görmeye geleceksin hangi yüzle?

CEVABINI ALACAKSIN

Sen küresel sermeye gelmez ifadesini kullanarak kendi hükümetini tehdit ediyorsun öyle mi? O zaman cevabını alacaksın.
Biz bu makamlara TÜSİAD’la gelmedik
TÜSİAD’a rağmen milli iradeyi savunmaya devam edeceğiz
Medyaya, sermaye gruplarına değil milletimize kulak verdiğimiz için başardık

ZAVALLI KÖŞE YAZARI

Bugün zavallı bir köşe yazarı diyor ki: Erdoğan 6 bin km yol yaptık, bu kadar yapamasaydık yolsuzlukla mücadelede bu kadar başarılı olamazdık diyor. Zavallı takip edemiyor işte bizi. 6 bin km 79 senede yapıldı, biz 10 yıla 17 bin km yol sığdırdık önce bunu anla.
Köşe yazarısın be aç bir karıştır. Milli gelirimiz 800 milyon doların üzerinde. Neden yazmıyorsun orada bu iktidar hızlı trenleri nasıl yaptı? Okullar yaptık bunları gör be! Hastanesi olmayan ilimiz kalmadı. Enerji de aynı şekilde, tüm köylere ulaştık. Bunları göremezler çünkü iftira atacaklar. Önce sen ey genel müdür o klasöre elini koyup durduğun pozun var ya. Sana Pazar gününe kadar müsaade. Pazar gününe kadar İstanbul büyükşehirle ilgili yolsuzluk klasörünü açıklamazsan ben açıklayacağım. Benim oğlumla, şahsımla alakalı eğer namusluysan kalk bilgilerini ortaya koy. Eğer dürüstsen şerefliysen. Benim oğlumu hiçbir zaman böyle şeylere karıştırmazsın. Rahşan affı çıkmasa başka yerdeydim.

KILIÇDAROĞLU'NA PAZARA KADAR SÜRE VERDİ

Sana pazar gününe kadar müsade. Pazar gününe kadar adayınla alakalı yolsuzluk klasörünü açıklamasızan özet raporunu kendim açıklayacağım. Samimiysen önce İstanbul adayının klasörünü açıkla yoksa ben açıklayacağım. Eğer namusluysan kalk oğlumla ilgili belgelerini ortaya koy. Senin SSK'daki yolsuzluklarını biliyoruz.

Geçen yıl kendilerini aştılar, mısır'daki darbeyi savundular. Paralel yapının darbe girişimini CHP var gücüyle destek veriyor. İdeoloji ilke fikir chp için önemli değil. Yeter ki saldırı olsun. Yargıya en ağır hakaretleri yaphan CHP, şimdi aynı kadronun arkasına sığınıyor. CHP örgütün borazanlığını yapıyor.

Üzerinde tutanak yazan belgeleri sallıyor. Mahçup olacaklar ama yüzleri kızarmayacak. Ne kadar yolsuzluk iddiasıyla bulundularsa hepsinin altında kaldılar. Yolsuzluk yolsuzluk dediniz Kayseri biliyorsunuz sucuğa doydu. Çok dava kazandım ben bu genel müdürden, hangi vatandaşlarımla paylaşayım diye onların hesabını yapıyorum
Kurultayda o ismi yolsuzluk için ihraç ettiniz şimdi aday sunuyorsunuz, başka aday mı. Pazar gününe kadar açıkladın açıkladın yoksa ben sizin kendi hazırladığınız CHP’nin özet dosyasını ben açıklayacağım. Suriye’den insanlık dışı manzaralar karşısında samimi bir söz işittiniz mi? Daha dün kem küm ettiler, uyarıldılar sessiz kalmayalım dediler.

“CHP’DEN TIK YOK”

Bütün insanlık insanlığından utandı o fotoğraflardan ama CHP’den tık yok. Teröristler Türkiye’de yetiştirilmiş diyorlar. Bunların burada eğitildiğini ispat edemezseniz alçaksınız.

Suriye’deki hiçbir terörist gruba eğitim verilmemiştir, bu sizin işinizdir. 55 bin fotoğraf karesinde hala Esad’ın yanında yer alanlara sesleniyorum bunun hesabını nasıl vereceksiniz.
150 bine yakın insan katledildi Suriye’de.

İnsanlığa karşı suç işleyen Esad Suriye’nin başında daha fazla kalamaz. Silahlar kullanılıyor, çocuklar ölüyor dünya sessiz. Dünya daha fazla sessiz kalamaz.
Cenevre toplantısında  Suriye için acil çözüm üretilmesi isteğimizdir. Bütün yardımımızla Suriye halkının yanında yer alacağız.

“TIR’LARI ENGELLEYENLER KİME HİZMET EDİYOR”

Umarım o TIR’ları engelleyenler kime hizmet ettiklerini görmüşlerdir.
MİT’e silah kaçakçısı ithamında bulunan CHP genel başkanını milletime havale ediyorum.
Hale bak ya…
MİT’le ilgili söylediği ifadeye bakın. MİT silah kaçakçılığı yapıyor diyor.
Oradaki mazlum insanlara insani yardımları biz getireceğiz.
Bizim atacağımız bu adımları Ey Kılıçdaroğlu sen belirleyemezsin.
Biz de vicdan var ama sen de var mı bilmiyorum.