Erdoğan'dan önemli açıklamar

Başbakan Erdoğan Brüksel ziyareti öncesi gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

Başbakan Erdoğan'dan aranan TIR'lara ilişkin çok sert tepki geldi. Erdoğan, Yargıtay'ın şike kararının zamanlamasını ise manidar bulduğunu söyledi.

17 Aralık operasyonu bir algı operasyonu olarak sürdürülmek istendi. Bazı çevrelerin ihanet derecesinde, kendi ülkelerini kötülemek için yurtdışında propaganda yaptıklarını görüyoruz.

Avrupa'da muhataplarına gerçekleri anlatma fırsatı bulacaklarını kaydeden Erdoğan, "İnşallah bu ihanet şebekelerinin oyunları bu şekilde bozulacaktır" dedi.

ARANAN TIR'LAR
Bir defa savcı, benim iznim olmadan kalkıp böyle bir müdahale içine giremez, adalet bakanının haberi olmadan böyle bir müdahalenin içine giremez. MİT'in ne getirip ne götürdüğüne bakamaz. Burada jandarmamız da kullanılmıştır. Gerek bu jandarmayla ilgili, erattan bahsetmiyorum gerek savcıyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır. Gereği bunlarla ilgili yapılacaktır
Kendi Milli İstihbarat Teşkilatı'nı dünyaya bu şekilde lanse edenin vatanseverliğinden şüphe ederiz.

YARGITAY'IN ŞİKE VE AZİZ YILDIRIM KARARI
Değerli arkadaşlar zamanlaması itibarıyla ben bunları anlamlı buluyorum. Niye bugüne kadar böyle bir karar açıklanmadı, şimdi seçim arefesinde böyle bir karar açıklandı. Bütün bunlar zihin bulandırmaktan başka bir şey değil. Şu ana kadar yargıdaki o paralel yapı burada da çok ince hesaplar yaparak böyle bir adım attığına inanıyorum. Hukuki sürecin devamında ne olur bilemem. Sadece zamanlamasının anlamlı olduğunu ifade ediyorum.