Erdoğan ve bakanları yatırımcıyı ikna atağında

Çıkışı Başbakan Erdoğan yaptı. Babacan Davos’ta, Şimşek ise Londra’da yabancılarla buluşuyor

Haftalardır diken üzerinde yön arayan piyasalarda Başbakan Erdoğan’ın Brüksel’e giderken yaptığı açıklamalar yankı buldu. Erdoğan, “Şu anda Türkiye’den para çıkışı sıkıntı verecek konumda değil. Bizim atacağımız başka adımlar var” dedi. Açıklamanın ardından atılacak adımlar merakla beklenirken, Başbakan Erdoğan’ın sözlerinin ardında uluslararası arenada ‘yabancı yatırımcıyı ikna turları’ olduğu öğrenildi.

‘YÜKSELEN DOLAR YABANCI ÇIKIŞINI GÜÇLEŞTİRİYOR’

Sefer Yüksel’in Habertürk’teki Ankara kaynaklı haberine göre yabancılarla bir araya gelecek olan Hükümet yatırımcılara, “Türkiye’de siyasi istikrarsızlık yok. Aksine seçimlerden güçlenerek çıkacağız” mesajı verecek. Görüşmelerde Hükümet temsilcilerinin son yapılan seçim anketlerini gösterecekleri ve “Bu olaylar AK Parti’nin oylarını yüzde 5 bile düşürmez” diyecekleri ifade ediliyor. Ekonomi yönetimi kurun yükselişinden de kaygı duymazken bunu kısa vadeli bir şok olarak değerlendiriyor. Nitekim bu doğrultuda hükümet şu görüşü savunuyor:

“Doların 2.30-2.35 TL’leri bulması yabancı yatırımcı için yüksek kurdan Türkiye’ye giriş fırsatı olabilir. Zaten artan kur para çıkışını da güçleştiriyor. 17 Aralık sonrası yaşanan fon çıkışlarının miktarının azlığı da bu tezimizi güçlendiriyor.” 

BABACAN DAVOS'A YATIRIMCILARI İKNAYA GİDİYOR

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ise 22-25 Ocak’ta yapılacak olan Davos Zirvesi’nde uluslararsı yatırımcıları ikna edeceği belirtiliyor. Bilindiği gibi Davos’a yaklaşık 100 ülkeden hükümetler, iş dünyası, akademi ve sivil toplumu temsilen 2 bin 500’ü aşkın isim katılıyor. 

ŞİMŞEK LONDRA VE NEW YORK'TA 500 YATIRIMCI İLE GÖRÜŞECEK

Yatırımcıyı ikna turlarından en önemlilerinden birini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yapacağı belirtiliyor. Uluslararası yatırımcıları yakından tanıyan eski yatırımcı bankacı Şimşek’in bu hafta Londra ve New York’ta 400-500 yatırımcı ile görüşeceği açıklanmıştı.