Erdoğan: Üzerinde yaşadığımız topraklar sanat için büyük bir klasör gibidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
Sanatçı olmayı çok istemiştim, Mevla bize siyaseti çizdi.

Üzerinde yaşadığımız şu topraklar, şu bereketli Anadolu, sanat üretimi için büyük bir klasör gibidir. Yerli olmayan evrensel değerler arasında kendine yer bulamaz.

Beklediğimiz o sanatçı, davasını sanatıyla ifade edecektir. Beklediğimiz o sanatçı, sanatını icra ederken dünyadaki akranlarını geride bırakacaktır. Beklediğimiz o sanatçı gündemin peşinde savrulmak yerine, kendi sanatını üreterek gündem olan sanatçıdır.

Her neredeyseniz gönül eri sanatçılar, bu millet estetik manada küllerinden dirilmek, yitik hazinesine yeniden kavuşmak için sizi bekliyor.

Sanat teorilerinin çöktüğü, sanat ortamının değişime uğradığı, sanat hırsızlıklarının yüzlere vurulduğu bir çağda yaşıyoruz.

Ödül alan isimler
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin sahipleri ekim ayında açıklanmıştı. Koronavirüs nedeniyle ertelenen ödül töreninin bugün düzenlenmesine karar verilmişti.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri kapsamında bu yıl koleksiyoner Mehmet Çebi ödüle layık görülürken, “vefa” ödülünün de Necmeddin Okyay’a verilmesi kararlaştırılmıştı.

“Kültür tarihi” ödülüne Sadettin Ökten, “sosyal bilimler” ödülüne İsmail Kara, “edebiyat” ödülüne İbrahim Tenekeci, “sinema” ödülüne Derviş Zaim, “müzik” ödülüne ise Özdemir Erdoğan layık bulunmuştu.

Türkiye'yi ayağa kaldıran katil tutuklandı

2021 çevre yılı olsun..

Sosyal medya fenomeni, depreme canlı yayında yakalandı

İstanbul'da rehine krizi