Enflasyon öncesi döviz kurları yükseliyor

Kritik enflasyon verisi açıklanmadan önce yılın ilk işlem gününde döviz kurları yükselişe geçti

Son dönemde ekonomi yönetimini aldığı karalar nedeniyle oldukça dalgalı bir seyir izleyen döviz kurları yeni yıla hareketli başladı. TL teşvik paketi sonrası 18.4 tarihi zirvesinden 10'a doğru sert düşüş yaşayan ve ardından iki yönlü dalgalanma gösteren dolar/TL 2021 yılını 13 seviyesinin üzerinde tamamlarken, kur yeni yıla 13.90 seviyelerini test ederek başladı. 20 liranın üzerine çıkan daha sonra 12 liraya kadar gerileyen euro ise 15.80 lirayı gördü.

ENFLASYONUN YÜZDE 30’U GEÇESİ BEKLENİYOR

Piyasalar yeni yılın ilk haftasına enflasyon verisiyle başlıyor. Merakla beklenen aralık ayı enflasyonu saat 10.00'da belli olacak. Piyasa anketlerinde aylık bazda yüzde 9'a yakın artışın beklendiği TÜFE'nin TL'deki rekor değer kaybının birikimli etkisiyle yıllık bazda 19 yılın zirvesi olan yüzde 30.6'ya ulaşması bekleniyor.

İşçi, memur ve emeklilere yapılacak zam oranlarında belirleyici olan 2021'in 6 aylık enflasyon rakamı, TÜİK’in açıklayacağı aralık ayı verisiyle netleşecek. Artışta esas alınacak enflasyon verisi, milyonlarca kişinin gelirini doğrudan ve dolaylı etkileyecek.

Günün önemli şirket haberleri 03/01/2022

 

Enflasyona endeksli mevduat geliyor

 

2022'de enflasyon tek haneye düşecek mi?