Enerjiye 140 milyon euro yatırım

Eczacıbaşı CEO’su Karamercan topluluğun yeni stratejisini açıkladı, üretim noktasını söyledi

Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO) Erdal Karamercan, sıfır karbon salınımı yapan topluluk olmayı hedeflediklerini belirterek, ''İlk aşamada 140 milyon avroluk yatırımla, rüzgar enerjisinden 110 megavatlık üretimi Hereke'de yapacağız. Önümüzdeki 10 yıl içinde bu, 3 veya 4 katına çıkabilecek'' dedi.
Karamercan, Bursa Valiliği ile Capital ve Ekonomist dergilerinin iş birliğiyle düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın medya sponsoru olduğu ''Uludağ Ekonomi Zirvesi''nde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008-2012 yılları arasında ton başına karbon salınımını 100'den 91,1 endekse indirdiklerini, su tüketimini 100'den 75,6 endekse düşürdüklerini söyledi.
Binalarda yüzde 10 enerji tasarrufu sağladıklarını ifade eden Karamercan, bunun bir iş modeli olduğunu anlattı. Yenilenebilir enerjiyi hedef aldıklarını ve bu çerçevede rüzgar enerjisi alanına girdiklerini anlatan Karamercan, şöyle devam etti:
''Biz sanayi kuruluşu, topluluğu olarak kullandığımız enerji nedeniyle atmosfere yaptığımız karbon salınımını nötralize eden bir yapıya kavuşmak istiyoruz. Sıfır karbon salınımı yapan topluluk olmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda aldığımız karar doğrultusunda, rüzgar enerjisine girmemizin hedefinde bu vizyon yatıyor. Rüzgar enerjisi bildiğiniz gibi temiz enerjidir ve biz bununla yakından ilgileniyoruz.''
Karamercan, rüzgar enerjisini sanayi üretimlerinde ortaya çıkan karbon salınımını azaltmada kullanacaklarına dikkati çekerek, ''Yeni giriş yapıyoruz. İlk aşamada 140 milyon avroluk yatırımla, rüzgar enerjisinden 110 megavatlık üretimi Hereke'de yapacağız. Önümüzdeki 10 yıl içinde bu, 3 veya 4 katına çıkabilecek'' diye konuştu.
Temiz enerji üretmeyi hedef olarak belirlediklerini vurgulayan Karamercan, dünyada, karbon salınımı olmayan bir grup haline gelmeyi vizyon olarak benimsediklerini sözlerini ekledi.