Elon Musk pedofili davasını kazandı

Tayland'da geçen sene bir mağarada mahsur kalan 12 çocuğu kurtarma çalışmalarına katılan İngiliz dalgıca 'pedofil' diyen Elon Musk, hakkında açılan davayı kazandı. Karar hukukçular arasında tartışma yarattı

ABD'li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in kurucusu ve Üst Yöneticisi Elon Musk, 'pedofili' davasını kazandı. Musk, Tayland'da geçen sene bir mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörlerinin kurtarılmasına yardım eden İngiliz dalgıç Vernon Unsworth hakkında sosyal medyadan yaptığı "pedofil" suçlaması nedeniyle yargılandığı mahkemede 8 kişilik jürinin oy birliği ile aldığı kararla suçsuz bulundu. 

Sosyal medya üzerinden hakarette en büyük dava olarak anılan 190 milyon dolar tazminat talepli davanın 4. duruşmasında 5 kadın ve 3 erkekten oluşan 8 kişilik jüri heyeti, 45 dakika süren bir müzakere sonunda Musk'ın suçsuz olduğuna karar verdi. 

DAVACI AVUKATI: İTİBARLAR RİSKE GİRDİ

Davacı tarafın avukatı olan L. Lin Wood, jürinin kararının sosyal medyada hakaret içeren sözlerle ilgil Vernon Unsworth, jürinin kararının açıklanmasından sonra gazetecilere verdiği demeçte, "Bu karar herkesin itibarını riske sokuyor" dedi.

TARTIŞMA YARATTI

ABD hukuk çevreleri, Musk ile ilgili kararın sosyal medyada hakaretle ilgili yasal düzenlemeleri kökten değiştireceğini öne sürdü. 

KİŞİSEL SERVETİNİ AÇIKLAMIŞTI

Elon Musk, davanın ilk duruşmasında kişisel servetini 20 milyar dolar olarak açıklamıştı. Musk, "Ancak bu servetin büyük bölümü kolayca paraya çevrilemeyecek likit olmayan varlıklara yatırılmış durumda. İnsanlar bol bol nakit param olduğunu sanıyor, ama aslında yok. SpaceX ve Tesla'da hisselerim ve buna karşılık borçlarım var" şeklinde ifade vermişti. 

MAĞARADA MAHSUR KALAN ÇOCUKLAR

Mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörlerinin kurtarılması için hazırlattığı mini denizaltının, kurtarma operasyonunda yer alan Unsworth tarafından ''reklam yapmak istediği'' şeklinde eleştirilmesi üzerine Musk da dalgıcı, Twitter'da ''pedofil'' olarak nitelendirmişti.