Dolar, yeniden 7 liranın altında

Geçtiğimiz hafta çarşamba günü 7,27'lik tarihi seviyeleri gördükten sonra düşüşe geçen dolar, bugün 7 TL'nin altına geriledi. Dolar son olarak 4 Mayıs'ta 7 liranın altını görmüştü. Euro ise 7,58 TL'den işlem görüyor.

Normalleşme sürecine giren ekonomilere yönelik vaka sayılarındaki artış ve salgında ikinci dalganın yaşanabileceği endişeleri dünya borsaları üzerinde baskı unsuru olmaya devam ediyor. Güne ekside başlayan ABD vadelileri ve Avrupa borsaları günün ikinci bölümünde yönünü artıya çevirdi.

Piyasalarda, saat 15:30'da ABD enflasyon verisi geldi.

ABD enflasyonundan rekor düşüş

Dolar/TL yeniden 7 liranın altında

Geçtiğimiz hafta 7,27 ile tarihi zirveleri gördükten sonra düşüşe geçen dolar/TL,sabah saatlerinden itibaren başlayan kademeli düşüşünü sürdürdü ve günün ikinci bölümünde 7 liranın altını gördü. Saat 15:05 itibarıyla dolar/TL 6,9950'den; euro/TL ise 7,5775'den el değiştiriyor.

Suudi Arabistan'ın ek kısıntı kararı petrolü destekliyor

Suudi Arabistan'ın global petrol piyasasında arz-talep dengesinin sağlanmasının hızlanması için Haziran'da ek 1 milyon varil/gün üretim kısıntısına gideceğini duyurması, uluslararası piyasalarda petrol fiylatlarına destek veriyor. Ancak korona virüs salgınında ikinci dalganın yaşanabileceği endişelerinin gündemdeki yerini koruması petrol fiyatlarında ciddi bir yukarı hareketin yaşanmasını engelliyor.

Saat 15:05 itibarıyla brent petrolün varili 30 doların hemen üzerinde işlem görürken haziran vadeli ABD ham petrolü ise 25 dolarda seyretti. 

Türk Eximbank'tan ihracatçıya çağrı

Piyasalarda gün ortası

Dolar yıl sonunda yine rekor deneyebilir

TCMB'den piyasaya 24 milyar TL