Dolar ve euro için kritik tarih

Joe Biden’in başkanlık koltuğuna oturmasına sayılı günler kala piyasalarda coşku artarak sürüyor. İç piyasada TL güçleniyor

Yeni ekonomi yönetiminin aldığı kararlar ve yüksek oranda artırılan faizlerin etkisiyle düşüşe geçen dolar, Joe Biden’in ABD Başkanlığı’nın onaylanması düşüşünü hızlandırdı. Biden ve ekibinin daha fazla parasal genişlemeye gideceği yönündeki beklentiler hem içeride hem dışarıda doların geri çekilmesinde etkili oluyor. 

Kasım ayının ilk haftasında 8,58 ile tarihi seviyeleri gördükten sonra hızlı bir şekilde düşüşe geçen dolar/TL, aradan geçen 2 aylık süreçte dün 7,26'ya kadar çekildi.

Tarihi zirvesinin yüzde 15 altına gelen dolar/TL, ağustos ayının son haftasından bu yana gördüğü en düşük seviyelerdeki seyrine bu sabah devam ediyor.

TL bugün de yüzde 1’e yakın değer kazanırken, euro 7,26 liraya Dolar ise 8.93’e gerileyerek son bir buçuk ayın en düşük seviyelerini gördü.

Merkez Bankası’nın 21 Ocak’ta gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı büyük önem taşıyor. Merkez Bankası yönetiminin alacağı kararın kurların yönü konusunda belirleyici olacağı belirtiliyor.

Joe Biden ABD'nin resmen başkanı oldu

Biden'ın başkanlığının tescil edilmesi sonrası Trump'tan ilk açıklama

Dolar 7.26 TL seviyelerinde

Güne başlarken kurlarda son durum