Derya Gürerk Türkiye Finans'tan istifa etti

Finansgundem.com'un "200 milyon liralık satın almada arkadaş ilişkisi" haberinin ardından Derya Gürerk Genel Müdürlük görevinden istifa etti...

FINANSGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Bankacılık dünyasında FLAŞ gelişme… Finansgundem.com’un sektöre bomba gibi düşen “200 milyon TL’lik satın almada arkadaş ilişkisi... Türkiye Finans’ta ‘danışman’ sırrı” manşetinin ardından, bankacılık dünyasında deprem gibi istifa yaşandı.

Türkiye Finans’ın yeni genel müdürlük binası için İstanbul Ümraniye’de 73.1 milyon dolar karşılığı yapılan satın almada Genel Müdür Derya Gürerk’in yakın arkadaşı Hüseyin Cankurtaran’ın şirketi Standart Değerleme’nin aracılık ettiği haberimizden 11 saat sonra Derya Gürerk bankadaki tüm görevlerinden istifa etti.
 
KONUYLA İLGİLİ KARŞILIKLI KONUŞMA
 
Akşam saatlerinde Türkiye Finans Genel Müdürlüğü’nden ayrıldığı açıklanan Derya Gürerk, konuyla ilgili bilgi almak için yaptığımız telefon görüşmesinde sinirli ve oldukça sert bir ses tonuyla bu olayı niçin araştırdığımızı sormuş, Hüseyin Cankurtaran’ın kendisinin arkadaşı olduğunu ve yapılan arsa alımının bununla bir ilgisi olmadığını söylemişti.
 
73.1 milyon dolar yani bugünkü değeriyle yaklaşık 200 milyon liralık bir arsa alım işleminde arkadaşının şirketini danışman olarak yetkilendirmesinin ne kadar doğru olduğunu sorduğumuzda ise Hüseyin Cankurtaran’a ait değerleme şirketinin SPK yetkisine sahip olduğunu ifade etmişti. 

Türkiye Finans, İstanbul Ümraniye’deki 33 bin 562 metrekarelik arsanın 8 bin 250 metrekaresinin 73.1 milyon dolara satın alındığını açıklamıştı.
 
İSTİFA KAP’TA AÇIKLANDI
 
Bankacılık dünyasının gün boyu konuştuğu haberimizin ardından, Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk’in istifa haberi geldi. Şirket tarafından KAP’a yapılan açıklamada,
“Bankamızın Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Sayın Veysel Derya GÜRERK 12.06.2015 tarihi itibariyle bankamızdaki görevlerinden istifa ederek ayrılmıştır. Bankamız Genel Müdürlüğüne, Bankamız Ticari Bankacılık faaliyetlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sayın Osman Çelik vekaleten atanmıştır” denildi.