Denizbank ve Halkbank da Türk Telekom'a ortak oldu

Akbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Yapı Kredi ve Vakıfbank'ın ardından Halkbank ve Denizbank'ta OTAŞ'ın Türk Telekom hisselerini devrettiği Levent Yapılandırma Yönetimi'ne ortak oldu

Türk Telekom’un (TTKOM) Ojer Telekomünikasyon A.Ş.’deki (OTAŞ) yüzde 55’lik hissesinin Levent Yapılandırma Yönetimi’ne (LYY) devrinin ardından Halkbank ve Denizbank'tan da ortaklık açıklaması yapıldı.

İki banka tarafından konu ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamalara göre, Levent Yapılandırma Yönetimi'ne Halkbank yüzde 3.6562, Denizbank ise yüzde 2.5913 oranında ortak oldu.

LYY'YE ORTAK BANKA SAYISI 7'YE ULAŞTI

Halkbank ve Denizbank'tan önce, Akbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Yapı Kredi ve Vakıfbank da kurulan LYY'nin sermayesine iştirak ettiklerini açıklamıştı. 

Sözkonusu bu beş bankanın pay oranları dikkate alındığında LYY’deki en büyük pay yüzde 35.5598 ile Akbank’ın olurken, Akbank’ı yüzde 22.1265 pay ile Garanti Bankası, yüzde 11.5972 payla İş Bankası, yüzde 4.9150’lik hisse oranıyla Yapı Kredi ve yüzde 4.2559’lik payla Vakıfbank izliyor. 

OTAŞ, Türk Telekom hisselerinin devrini tamamladı

İşte bankaların Türk Telekom'daki hisse oranları