Denizbank çalışanlarını korku sardı

Sberbank, Denizbank’ı BAE'lilere sattı. Yeni patron Emirates NBD’nin gözüne ilk Gayrettepe’deki 32 katlı genel müdürlük binasının kirası takıldı. Denizcileri de ‘karşıya taşınma’ korkusu sardı

FINANSGUNDEM.COM – KULİS HABER

Uzun süredir Türk finans dünyasındaki ‘satış’ gündemini koruyan Denizbank’ta beklenen ‘tamam’, ‘bitti’ açıklaması bu sabah geldi. Rusya'nın en büyük bankası Sberbank’ın, yüzde 99,85 hissesine sahip olduğu Denizbank'ı 14,6 milyar TL (3,2 milyar dolar) karşılığında Emirates NBD'ye satmak için anlaşmaya vardığı belirtildi.

Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük bankası  Emirates NBD’nin, müzakerelerin başladığı 31 Ekim 2017 ile anlaşmanın tamamlandığı tarih arasındaki dönem için Sberbank'a faiz ödeyeceği de öğrenildi.

Buraya kadar her şey normal. Olmayan ise yeni bir korku! Satış, Sberbank ve Denizbank tarafından memnuniyetle karşılanırken, 32 katlı Torun Tower’da, 60 bin metrekare alanda konuşlanan binlerce genel müdürlük çalışanını ‘taşınma korkusu’nun sardığı ileri sürüldü.

TAŞINMA KORKUSU

Yaklaşık 4 yıl önce, 8 ayrı binadan, manavdan balıkçıya, marketten saunaya, spor salonundan sergi salonuna 7 gün 24 saat yaşayan bir ofis alanına taşınan Denizbank Genel Müdürlük çalışanlarının bu sabah ilan edilen satış anlaşmasının ardından, Gayrettepe’den Anadolu yakasına taşınma söylentisini konuştukları, ulaşım ve diğer tüm ihtiyaçlar adına İstanbul’un çok merkezi bir noktasından kopma korkusuna kapıldıkları ortaya çıktı.

Yüksek kira maliyeti nedeniyle yayılan bu korkuya da Denizbank’ın yeni sahibi Emirates NBD’nin 6 yıl daha ödenmesi gereken bu yüklü faturaya sıcak bakmadığı iddiasının yol açtığı belirtildi.

Satış nedeniyle kira sözleşmesinin yeniden masaya yatırılacağı da konuşulanlar arasında.