Davutoğlu'ndan saldırı için yeni bilgi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yeni bilgiler verdi

Başbakan Davutoğlu, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile düzenlediği basın toplantısında konuştu. Ankara'daki terör saldırısına ilişkin konuşan Davutoğlu, "Saldırganların DNA testi konusunda önemli bulgular var.Özellikle bir saldırgan ile ilgili detaylı araştırma sürüyor. Saldırı ile iligli irtibatlar konusunda soruşturma derinleştiriliyor." dedi.

ABD'nin PYD'ye silah yardımına ilişkin, "Türkiye silah yardımlarını mazur görmez.Tutumumuz açık ve nettir. Bu tutum ABD ve Rusya Federasyonu'na iletilmiştir. Türkiye Türkiye'ye savaş açılmış terör örgütleri ile işbirliğini kabul etmez" dedi.

Başbakan Davutoğlu kısaca şunları söyledi:

İdari soruşturmada da ön araştırmalar yapıldı.  Hukuki ve idari soruşturma yürütülecek. Türkiye 20 Temmuz'dan bu yana 3 örgütün sistematik saldırısı altında. Saldırıyı destekleyenleri adalete teslim edeceğiz.

"HEM DEAŞ HEM PKK ETKİN ROL OYNAMA İHTİMALİ YÜKSEK ÖRGÜTLER"

Hem DEAŞ hem PKK etkin rol oynama ihtimali yüksek örgütler. Türkiye hiçbir terör örgütüne müsamaha göstermez.

ABD'NİN PYD'Yİ SİLAH YARDIMI

Hiçbir terör örgütüne müsamaha edilemez. PKK ile PYD arasındaki organik bağ mağlumdur. Nasıl ABD El-Kaide ile mücadele etmişse Türkiye de terör örgütüyle mücadele edecektir. Nasıl müttefik ülkeler El-Kaide'ye silah yardımını mazur görmezse Türkiye de PKK destekli örgütlere yapılan silah yardımlarını mazur görmez.

Tutumumuz açık ve nettir. Bu tutum ABD ve Rusya Federasyonu'na iletilmiştir. Türkiye Türkiye'ye savaş açılmış terör örgütleri ile işbirliğini kabul etmez.  ABD Büyükelçisi çağrıldı ve gerekli bilgi verildi.