Credit Suis'den Lider Faktoring'e kredi

Credit Suisse, Lider Faktoring’e KOBİ’lerin fonlamasında kullanılmak üzere 237 Milyon TL tutarında nihai vadesi Ekim 2017 olan kaynak sağladı.

Güçlü öz kaynakları ve aktif büyüklüğü ile; faktoring sektörünün en önemli kuruluşlarından biri olan Lider Faktoring, sektörde yine bir ilke imza atarak, Ağustos 2011’de uluslararası bankacılık grubu Credit Suisse’den sağladığı 130 Milyon TL uzun vadeli kredi tutarını 237 Milyon TL’ye yükseltti.
Bu kredi ile; Lider Faktoring vade ve tutar bakımından sektörde ilk olarak gerçekleştirilen kredi işlemine öncülük etmiş oldu. Söz konusu kredi ile sağlanmış olan yeni kaynak; KOBİ’lerin fonlanması amacıyla, Lider Faktoring’in gerçekleştireceği faktoring işlemlerinde kullanılacaktır. Bu kredi aynı zamanda Türkiye’de benzer vade ve tutarda TL cinsinden kullandırılan sayılı kredilerden olmuştur.
Finansman kaynaklarında farklılaşmanın ve alternatif piyasaların çok önemli olduğu günümüzde; 237 Milyon TL tutarındaki kredi ile Lider Faktoring, vade, çeşitlilik ve finansman kapasitesinin artırılması konularında farklılık yaratmayı başarmıştır.
Lider Faktoring Genel Müdürü Can Güney konuya ilişkin değerlendirmesinde; “Sektörün en eski ve önde gelen şirketlerinden biri olan Lider Faktoring olarak; büyüyen Türk Ekonomisi’ne kaynak yaratmayı ve bu kaynağı, her zaman çözüm ortağı olarak yanlarında olduğumuz KOBİ’lerin işletme sermayesi ihtiyacının fonlanmasında kullanmayı, kendimize görev biliyoruz. Bu amaçla; sürekli büyüyen ve temsilcilikler açan Lider Faktoring; müşteri odaklı çalışmak ve 17.000’i aşan KOBİ müşterisine daha hızlı hizmet vermek için, 23 temsilcilikle hizmetlerimize devam etmekteyiz.” dedi.