Çernobil Nükleer Santrali, Rusya’nın kontrolüne geçti

Ukrayna, Herson bölgesinin kontrolünün Rusya'ya geçtiğini açıklamasının ardından, Çernobil bölgesinin de kaybedildiğini açıkladı

Rusya ile Ukrayna arasında sabah saatlerinde Rus birliklerinin Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan çatışmalar şiddetlendi.

Zelenskiy'in danışmanı, Ukrayna'nın neredeyse tüm sınırı boyunca Rus güçleriyle çarpıştığını ve Sumy, Karkiv, Herson, Odessa bölgelerinde ve Kiev yakınlarındaki bir askeri havaalanında şiddetli çatışmalar yaşandığını açıkladı.

Ukrayna'nın güneyindeki Herson kenti resmi idaresinden yapılan açıklamada, bölgenin artık Ukrayna'nın kontrolü altında olmadığı belirtildi.

LİMAN KENTİ MARİUPOL, ATEŞ ALTINDA

Ukraynalı yetkililer, liman şehri Mariupol’un da ağır ateş altında olduğunu ve bölgede yüzlerce patlamanın meydana geldiğini duyurdu.

RUS ASKERLERİ ÇERNOBİL’İ ELE GEÇİRDİ

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danulmanı Mikhail Podolyak, Çernobil nükleer santralinin Rusya ordusu tarafından ele geçirildiğini açıkladı.

Podolyak, “Rusların tamamen anlamsız saldırısından sonra Çernobil nükleer santralinini güvende olduğunu söylemek artık mümkün değil. Bu durum, Avrupa’daki en ciddi tehditlerden birisidir” dedi.

G7: Putin tarihin yanlış tarafında

İngiltere'den Rusya'ya ağır yaptırımlar

İddia: Kiev 96 saat içerisinde düşebilir

Rusya savaştan önce 'virüsle' vurmuş!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile görüştü

Vladimir Putin: Bu adımları atmak zorunda kaldık

ABD savaş uçakları Litvanya ve Estonya'da

Rusya, Herson bölgesini ele geçirdi

Fotoğraflarla Rusya Ukrayna savaşı