CENTCOM Komutanından terör örgütü PKK/YPG'ye ziyaret

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Kurilla, YPG'nin işgal ettiği Haseke bölgesinde DEAŞ'lıların tutulduğu kampları ziyaret etti. Benzer bir ziyaret geçen hafta ABD Genelkurmay Başkanı Milley tarafından da yapılmıştı

ABD, Suriye'nin kuzeyine skandal ziyaretlerini sürdürüyor. ABD Genelkurmay Başkanı Milley'den sonra ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı da terör örgütü unsurlarıyla bir araya geldi. 

CENTCOM Komutanı General Michael Erik Kurilla'nın Suriye'nin kuzeydoğusuna düzenlediği ziyarette terör örgütü PKK/YPG'li isimlerle görüştü. 

CENTCOM'dan yapılan yazılı açıklamada Kurilla'nın 8 Mart'ta bölgede "ABD birlikleri ve terör örgütü DEAŞ'la mücadele bağlamında kilit rol oynayan yerleri" ziyaret ettiği aktarıldı.

Açıklamada, "Kurilla, ABD'nin ortağı olan ve DEAŞ'a karşı operasyonlar düzenleyen (PKK/YPG) SDG'yi de ziyaret etti." ifadesine yer verilirken, Suriye'de SDG adını kullanan terör örgütü PKK/YPG'lilerin "DEAŞ'a karşı her gün operasyon düzenlediği" iddia edildi.

Kurilla'nın Suriye'nin kuzeydoğusunda SDG adını kullanan terör örgütü PKK/YPG işgalinde bulunan Haseke ilinde DEAŞ'lıların tutulduğu yerleri de ziyaret ettiği belirtilen açıklamada, DEAŞ'lı ailelerin bulunduğu Roj ve Hol Kamplarını da gittiği kaydedildi.

Açıklamada, Kurilla'nın "İlk elden, çocukların ne kadar kötü koşullarda yaşadığını gördüm. Hol Kampı insanların çektiği acıyı açık bir şekilde ortaya koyuyor. Tek kalıcı çözüm, buradaki kişilerin zamanlı ve başarılı bir şekilde kendi ülkelerine iade edilmesi." ifadelerine yer verildi.

ABD Genelkurmay Başkanı da oraya gitmişti

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley de 4 Mart'ta Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'nin işgalindeki bölgeleri ziyaret etmişti.

Milley'in Suriye’de sadece ABD askerleri ile görüştüğü iddia edilmişti. Ziyaretin ardından ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake Dışişleri Bakanlığına çağrılmış ve Milley'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin izahat istenmişti.

İsveç İstihbarat Teşkilatı: Terör örgütü PKK/YPG İsveç'te finanse ediliyor

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan Suriye'ye sürpriz ziyaret

ABD'den İran-Suudi Arabistan yakınlaşmasına destek

DEAŞ operasyonunda 7 gözaltı

Petrol zengini Haseke'de halk yakıt bulamıyor