Buffett iki günde servet eritti!

IBM ve Coca-Cola'nın bilançolarını açıklamasının ardından ünlü yatırımcı Warren Buffett'ın son iki günde 2 milyar dolar kaybettiği belirtiliyor

FINANSGUNDEM.COM/Dış Haberler Servisi

Uzun vadeli yatırımlarıyla tanının efsane yatırımcı Warren Buffett, son iki gün içerisinde IBM ve Coca Cola’nın bilançolarını yayınlamasının ardından 2 milyar dolar kaybetti.

Buffett’in yatırım şirketi olan Berkshire Hathaway, elinde yüklü miktarda IBM ve Coca-Cola hissesi bulunduruyor. Coca-Cola’nın bilançosunu dün yayınlamasının ardından şirketin beklentileri karşılayamadığı ve mali durumunda zayıflama olduğu gözlemlenmişti. 2015’e dair beklentilerinin de benzer seviyelerde olduğunu belirten Coca-Cola’nın hisseleri yüzde 6 oranında değer kaybetti.

IBM’de Buffett’ın hisselerine sahip olduğu kötü performans veren şirketlerden. Gelirlerinde hayal kırıklığı yaşayan IBM hisseleri pazartesi gününden beri yüzde 7 oranında değer kaybetti.

Elinde 400 milyon Coca-Cola ve 70 milyon IBM hissesi bulunan Buffett’ın bu iki şirketten toplan zararının 2 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor.