Borsada ‘oyun’ durmadı yüzde 2 bin yükseldi

Küresel borsaların gündemi haline gelen GameStop'u Robinhood durduramadı! Hisseler bir haftada yüzde 2 bin artış gösterdi

Pandemi sebebiyle oyun pazarının büyümesiyle kademeli olarak artan daha sonra Reddit kullanıcılarının kolektif tavrıyla Game Stop hisseleri son altı ayda 4 dolardan 350 dolar seviyesine yükselerek yüzde 8 bin artış gösterdi. Game Stop hisseleri geçtiğimiz günlerde, kullanıcıların piyasa manipülasyonu yaptığı gerekçesiyle, daha çok küçük yatırımcının işlem yaptığı Robinhood ve Webull’da yasaklanmıştı. Robinhood’un işlem kısıtlamasını kaldırmasının ardından GameStop hisseleri Cuma günü yüzde 114’e kadar arttı. Son artışlarla şirket hisselerinin son bir haftadaki artışı yüzde 2 bin oldu. Daha sonra yapılan kar satışları sonrası ise şirket günü yüzde 68 artışla 325 dolardan kapandı.



Şirketin hisselerindeki işlem yasağının ardından Reddit kullanıcıları duruma büyük tepki göstermiş, şirketin hisseleri açıldığı gibi tekrar alım yapmak üzere konu başlıkları ve yorumlar yazmışlardı.

Reddit’in borsa forumu olan WallStreetbets’de organize olan küçük yatırımcılar fonların açığa satış yaptığı şirketlerin hisselerini toplayarak fonları zarara uğratma amacı güdüyor. Şu ana kadar bu savaşın odağında yer alan GameStop hisseleri, Robinhood ve Webull platformlarında yasaklandıktan sonra yüzde 44'lük düşüş göstermesine rağmen yatırımcıların ilgisi sürüyor.

WallStreetbets’teki kollektif tavra iş adamlarının desteği de artarak devam ediyor. Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, “GameStonk” (Oyun Karı) şeklinde paylaşımda bulunarak şirketin artışına dikkat çekmiş, desteğini belirtmişti.

Borsalarda son 13 haftanın en kötü performansı

Hisse bazında hareketler artacak

Altın fiyatlarında yeni rekor bekleniyor

New York borsası haftayı düşüşle kapadı