Biden 2.5 trilyonluk yeni paket hazırlıyor

ABD yeni Başkanı Joe Biden önceliğinin ekonomiye verdi. 1.9 trilyonluk destek paketini onaylatan Başkan yeni bir paket hazırlıyor.

Pandemi sürecinde ağır darbe alan ABD ekonomisin destek paketleriyle kurtarmaya çalışan yeni ABD yönetiminin özel bir paket daha hazırladığı ortayı çıktı. Fox'un tanınmış muhabiri Charles Gasparino, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketi sonrasında hayata geçirmesi beklenen altyapı paketinin detaylarının belli olmaya başladığını bildirdi. Gasparino, paketin büyüklüğünün 2,5 trilyon dolar olacağını ifade ederken, "Harcamalar 4 yıla yayılacak. Projelerde yapılacak özel sektör kamu işbirliği ile bu rakam daha yüksek seviyelere yükselecek" vurgusu yaptı. Gasparino, detayların teşvik paketinin imzalanması sonrasında sızmaya başlayacağını da kaydetti.

GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Borsagundem.com’un haberine göre ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz günlerde ABD'nin altyapısının yenilenmesi için Beyaz Saray'ın devasa bir harcama planı oluşturma çalışmaları çerçevesindebir grup Kongre üyesi ile bir araya geldi. Temsilciler Meclisi'nin Ulaştırma ve Altyapı Komitesi Başkanı Peter DeFazio ile Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi üyelerinden Sam Graves'in Biden ile yaptıkları görüşmeye, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg de katıldı.

BORÇ REKORU: 28 TRİLYON

Bu arada, 2008 yılından bu yana sürekli piyasalara para enjekte eden ABD ekonomi yönetimi ulusal borç miktarını da rekor seviye taşıdı. ABD Hazine Bakanlığı 2021 yılı ilk çeyreğinde, ABD’nin borcunun ilk kez 28 trilyon doların üzerine çıktığını açıkladı.

ABD Hazinesi tahvil ihracı ile 38 milyar dolar borçlandı

 

ABD'de 5 aylık bütçe açığı 1 trilyon doları aştı