Başbakan yine CHP'ye, Gülen'e yüklendi

Başbakan Erdoğan Kırklareli'nde mitingde sert mesajlar verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti iktidarlarının icraatlarını anlatırken, iş başına geldiklerinde Türkiye’de sadece 9 ilde doğalgaz olduğunu, şimdi ise 73 vilayette olduğunu anlattı. Erdoğan, “CHP'nin genel müdürü hala yolsuzluk iftiraları ile ayakta durmaya çalışıyor. Buna 5 koyun teslim et kaybeder gelir. Bunlar bu işten anlamaz” dedi. 


Erdoğan Kırklareli'nde Cumhuriyet Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitingde konuştu. Sözlerine muhalefet partilerini eleştirerek, AK parti iktidarlarının ise 12 yılda yaptığı icraatları anlatarak başlayan Başbakan Erdoğan, muhalefetten, “Onlar yaptıklarıyla iftiralarıyla ayakta durmaya çalışıyorlar. Biz yaptığımız eserlerle ayakta duruyoruz” diyen Erdoğan, “CHP'nin genel müdürü hala yolsuzluk iftiraları ile ayakta durmaya çalışıyor. Buna 5 koyun teslim et kaybeder gelir. Bunlar bu işten anlamaz” dedi. 


Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türkiye'de bunların hangi eseri var? Göremezsiniz. Bunların dikili ağacı olmaz. Bunlar ne diyordu biliyor musunuz? Biz bulutları bombalayacağız İstanbul'a su gelecek dediler. Bir şey gelmedi. Yalova'dan su getireceğiz dediler. Yalova'dan getirdiğin su Beşiktaş'a yetmez. Biz dağları deldik İstanbul'un susuzluğunu giderdik. Biz dağları deldik, İstanbul’a su getirdik. İstanbul’un susuzluğunu giderdik. Denizin altında bile tüneller açtık. Bunların dertleri yok biz dertliyiz dertli, biz bu millete sevdalıyız sevdalı. Şu anda süratle çöp olayını hallettik. Hava kirliliğini hallettik.” 


 “Ak Parti eser, CHP kaset, MHP hakaret siyaseti yapar, BDP gerilim siyaseti yapar. Onlar yaptıklarıyla değil iftiraları ile ayakta durmaya çalışırlar.”


CHP GENEL MÜDÜRÜ 4 YILDA BİR KEZ DOĞRU SÖYLEDİ


"CHP’nin genel müdürü şu koltuğa oturalı 4 yılı geçti. 4 yılda söylediği sadece bir doğru cümle var. ‘Yalancıdan, hırsızdan Başbakan olmaz’ diyor.  4 yılda söylediği tek doğru cümle bu. İşte bu nedenle CHP Genel Müdürü Başbakan olamadı ve olamayacak.
Hırsızlık, yolsuzluk, ayrımcılık, yasaklama bunlarda. 
Sen SSK Genel Müdürü iken yolsuzluğun içindeydin, seni Rahşan affıyla kurtardılar. Rahşan affı olmasa sen de içerdeydin. 
Bunların tarihi darbe, zulüm, yolsuzluk tarihidir."
 

“CHP'nin genel müdürü hala yolsuzluk iftiraları ile ayakta durmaya çalışıyor. Buna 5 koyun teslim et kaybeder gelir. Kasetlerle ayakta durmaya çalışıyor. CHP’nin genel müdürü. SSK Genel Müdürlüğünü de biliyoruz. CHP’nin anlayışında belediyecilik bulamazsınız."


BU AKLI PENSİLVANYA MI VERDİ


"Bir internet yasası. Resmi Gazete’de yayınlanmadan bir yasal düzenleme bununla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne müracaat edilemez. Bu CHP’de aklı evveller de var kalkmışlar kim verdiyse bu aklı, yine Pensilvanya’dan mı geldi bilemiyorum kalktılar resmi aysa yayınlanmadan AYM’ye başvurdular, AYM reddetti."


HSYK’da da buna benzer yola başvurdular. Bu kez de verdikleri dilekçe eksik. AYM onu da iade etti. Bu işlerin yolu milletten geçer milletten. Bunların millete gidecek yüzü yok. Bunların işi AYM’ye gitmek. 29 gün sonra boyunun posunun ölçüsünü alacaksın."


BU ZAT ‘CEBRAİL PARTİ KURSA DESTEKLEMEM’ DİYORDU


95’te Savaş Ay bu Pensilvanya’daki zatla röportaj yapıyor o zaman Türkiye’de. O zat ‘Cebrail gelip Türkiye’de parti kursa onun partisini bile desteklemem’ diyor. Siyasetten uzakmış. Sonra da saygıdan uzak ifadeyi 40 dereden su getirerek tevil etmeye çalıştılar.
Bunların TV’sinde peygamber efendimizle ilgili ahlaki olmayan inancımıza ters böyle bir yaklaşımı sergileyenler orada da aynı yaklaşımı yaptılar
Şimdi tüm gücüyle CHP’yi destekliyor. 
Aralık’ta iktidarı devirecekler. Olmadı. Ocak’ta devirecekler Tutmadı. Şimdi AK Parti 30 Mart’ta yüzde 35’in altına düşecek, Nisan’da da yeni hükümet kurulacak. Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış
İşte geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Sadece bir dava dosyasında 3 bine yakın insanı dinlediler. Kendileri hariç, herkesi dinlemişler. Kardeşlerim, bakanları dinlemişler, milletvekillerini dinlemişler, sanatçıyı dinlemişler, gazetecileri dinlemişler, siyasi partilerin genel merkezlerini dinlemişler, hatta Cumhurbaşkanımızı, beni, Meclis Başkanımızı, Genelkurmay Başkanımızı dinlediler, dinliyorlar ama zamanlamasını, tabi şu anda açıklamıyorlar."
 

BUNLARIN İNİNE GİRECEĞİZ


Biz şimdi bunların izini sürmeye başladık. Daha önce açıklamıştım ya; bunların inine gireceğiz, inine ve bunları çıkaracağız oralardan. Çıkaracağız. Çünkü bu ülkenin ulusal güvenliğini tehdit edenlere karşı bizim koruma görevimiz var. Siz bize böyle bir görev verdiniz millet olarak. Bu görevi yerine getireceğiz. 
Türkiye'nin son derece mahrem, son derece gizli, stratejik görüşmelerini dinlemiş ve bunları da birilerine servis etmişler.”


“GARİP ANALARIMIZ NELER ÇEKTİ”


Erdoğan, AK Parti iktidarlarından önce, Türkiye’nin 9 vilayetinde doğalgaz olduğunu, şimdi ise Türkiye’nin 73 vilayetinde doğalgaz olduğunu vurgularken, “Doğalgazdan bahsederken aklıma anacığım gelir" dedi. Erdoğan şöyle devam etti: 


“Anacığım,bodrum katından kömür çıkarırdı. Ancak, sobayla tek odayı ısıtabilirdik. Ah garip anam, ah garip analarımız neler çekti. Şimdi öyle mi? Dokunuyorsun kombiye. Artık anneler hanımlığını yaşamaya başladı. Modern dünya neyse Türkiye onu yaşamaya başladı” dedi.