Başbakan Erdoğan: Yaptıkları suç

Erdoğan, bağımsız milletvekillerinin sorgudaki polislere ziyaretlerine tepki gösterdi

Bayram namazını Fatih Camii’nde kılan Başbakan Erdoğan, namaz sonrasında yaklaşık 2 saat camideki vatandaşlarla bayramlaştı. Fatih Sultan Mehmet'in türbesini de ziyaret eden ve cami çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan aralarında Hakan Şükür ve İdris’in Bal’ın da olduğu bağımsız milletvekillerinin 22 Temmuz operasyonu kapsamında gözaltına alınan emniyet mensuplarını Çağlayan Adliyesi’nde ziyaretlerini sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan şöyle konuştu:
 
MİLLETVEKİLLERİNİN "ZANLILARLA POZ VERMELERİ SUÇTUR" 
“Bizim zaman zaman adliyenin öndeki gösterileri şimdi de bu yapının mensupları kendileri buralarda yaptıkları gibi yasa, kanun dinlemeden Adalet Sarayı'nın içine girmek suretiyle zanlılarla poz vermeleri, resim çektirmeleri, bunların hiçbiri yasalar içerisinde yer alan konular değildir. Bunların hepsi suçtur aslında.”
 
Erdoğan'a bayram namazında , İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Mehdi Eker, Egemen Bağış, Lütfi Elvan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş eşlik etti. Başbakanın oğlu Bilal Erdoğan da oğlu ile camiye gelerek namaz kıldı, Bilal Erdoğan camiden erken ayrıldı.