Bankanın %5'i intiharı düşünüyor

Avrupa Merkez Bankası'nda her üç çalışandan biri ağır iş yükü ve zorkoşullar nedeniyle 'tükenmişlik' içinde ve bankanın yüzde 5'i intiharı düşünüyor

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) sendikası zehir zemberek bir rapor hazırladı. IPSO sendikasının raporuna göre her üç çalışandan biri ağır iş yükü ve koşullar nedeniyle 'tükenmişlik' içinde ve yüzde 5'lik bir oranda intiharı düşünen var.

Bankanın 19 guvernörüne gönderilen mektupta 900 kişi üzerinde bir araştırma yapıldığı ve durumun çok kötü olduğu belirtiliyor. Toplam 2 bin 344 çalışanı olan ECB'nin büyük bir kısmı sözleşmeli olarak çalışıyor. Maaşları oldukça az olan bu kitlenin aynı zamanda işten kolay atılma gibi endişeleri var. Avrupa'nın bankacılık sistemi denetleyici olma rolü de verildiğinden bu yana çalışanlar üzerinde baskıların daha ad arttığını belirten sendikanın üzerinde durduğu bir diğer konu da sadece alt düzeyde değil üst düzeyde de sorunlar yaşandığı yönünde.

ÇALIŞAN DA MÜDÜR DE MAĞDUR

Sendikanın mektubunda bahsettiği bir diğer ilginç istatistik de ülke merkez bankaları hakkında. Sendika mektubunda ülke merkez bankalarının çalışan sayısının 60 bini bulduğunun altı çiziliyor. IPSO yönetimindeki Carlos Bowles, "Çalışanlar ekstre olarak bir mil daha koşmaya razı ancak maraton değil" diyerek çalışma saatlerinin uzunluğundan şikayet ediyor.