Bankacıların şikayetleri Meclis'te!

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aydın Ayaydın bankacıların şikayetlerini Babacan'a iletti

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aydın Ayaydın bankacıların şikayetlerini Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi hazırlayan Ayaydın, bankaların akşam kapanış saatinden sonra da pek çok banka personelinin 7’ye 8’e kadar şubeden çıkamadığına bunun için de ekstra mesai alamadığına işaret eden Ayaydın, sonu önergesinde şu noktalara dikkat çekti:

 “Bankalar mevduat, kredi, sigorta. kredi kartı gibi ürünlerini müşterilere satma konusunda çalışanlara aylık hedefler koymakta, insan üstü gayretle çalışıp bu hedefi tutturanlara bir sonraki ay daha yüksek bir hedef belirlenmekte. Çalışanlar tabiri caizse sürekli daha hızlı koşması gereken bir robot haline getirilmekte. Bu olumsuz koşullar nedeniyle çalışanlar son derece mutsuz ve rahatsızdır. Öyle ki ağır çalışma koşulları yüzünden ailevi sorunlar yaşayan, boşanmanın eşiğine gelmiş pek çok banka çalışanı vardır”

Ayaydın soru önergesinde BDDK’nın bağlı bulunduğu Ali Babacan’dan bu durum hakkında ne düşündüğünü, bankacılık faaliyetlerinde uygulanacak etik bir çerçeve belirlenmesi konusunun gündemde olup olmadığını da sordu