Bahçeli muhalifler için harekete geçti

Mahkemenin kongre talebiyle açılan davayı kabul etmesinin ardından Bahçeli, muhalifler için harekete geçti

MHP'de muhalifleri sindirme operasyonu! MHP lideri Bahçeli, muhaliflerle hareket eden il başkanlarını görevden almak yerine, il teşkilatların kapısına bir bir kilit vurmaya başladı. Böylelikle Bahçeli, görevden alma yerine teşkilatı kapatarak, il kongrelerinin de önüne geçmiş oldu. MHP Genel Merkezi'nin aldığı karara tepki gösteren Sinan Oğan ise alınan kararın ülkücü iradeye hakaret olduğunu iddia etti.

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Aksaray, Uşak, Kilis, Denizli’deki teşkilatlar hakkında kapatma kararı verildiğini açıkladı. Görevden alınan Aksaray İl Başkanı Avukat Ayhan Erel'in kayyım olarak önerilen isimler arasında olduğu öğrenildi.

"KARAR ÜLKÜCÜ İRADEYE HAKARETTİR"

Karar valiliklere bildirilirken Bahçeli'ye Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan tepki gösterdi. Terörün Türkiye'yi yangın yerine çevirdiği bir dönemde MHP Genel Merkez yönetiminin meşguliyetinin kendilerini derinden yaraladığını söyleyen Oğan yaptığı açıklamada, MHP yönetiminin ülkücü iradeye hakaret ettiğini ileri sürdü. İşte Oğan'ın açıklaması;

"Bugünlerde yurdun her köşesindeki Parti teşkilatlarımızın varlığı ve gücüne büyük ihtiyaç olduğu herkesçe kabul edilmesine karşın Genel Merkez yönetiminin makam hırslarıuğrunda hiç bir anlam ifade etmediği bir kez daha anlaşılmıştır. Genel Başkanın yol göstermesi üzerine zorunlu olarak başvurduğumuz yargı sürecinde sözüm ona Partiye Kayyum atattıracak olmakla bizleri suçlayanların, koltuklarını koruma adına onlarca yıldır faaliyette olan teşkilatlarımızı bir çırpıda kapatmaları tek kelimeyle ülkücü iradeye hakarettir."

KAYYIM OLARAK ÖNERİLMİŞTİ

MHP'li muhalif isimler tarafından mahkemeye kayyım olarak MHP Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır, MHP Aksaray İl Başkanı Avukat Ayhan Erel, MHP Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç, yedek üye olarak MHP MYK üyesi Turan Yaldır önerilmişti.