Aysal 180 derece döndü

G.Saray Başkanı, Mancini’nin gelişi ile birlikte eski prensiplerinden vazgeçti

Geçiş sürecinde destek olma adına takımını neredeyse hiç yalnız bırakmayan Ünal Aysal, 1 ay içinde tam 4 kez Florya’yı ziyaret etti. Son Kayseri karşılaşmasında da yine tribündeki yerini aldı.
G.SARAY’da yeni dönemle birlikte Başkan Ünal Aysal da prensiplerini bir kenara bıraktı ve Florya’yı ikinci adresi ilan etti. Fatih Terim’in görevinden alınmasının ardından Roberto Mancini ve teknik ekiple birlikte Başkan Aysal da futbol takımının başarısı adına mesai harcamaya başladı.  2011 Mayıs’ında göreve gelmesinin ardından “Beni Florya’da ya da futbol maçlarında çok fazla görmeyeceksiniz” açıklaması yapan Aysal, kritik süreçte bu kararını rafa kaldırdı. Geçiş döneminde Mancini ile futbolculara ‘yanınızdayız’ mesajı vermek isteyen Başkan Ünal Aysal, 1 ay gibi kısa süre içerisinde tam 4 kez Florya’ya çıkarma yaptı.
MORAL YEMEĞİ İLE BAŞLADI
MANCINI ile anlaşılmadan önce futbol takımına Beyti’de moral yemeği veren sarı kırmızılı kulübün başkanı, Rize, Akhisar, Juventus ve Kopenhag maçları öncesinde de Florya’ya giderek destek oldu. Tabularını yıkan Aysal, geride kalan 2 sezonda olağanüstü istisnalar dışında deplasmana gitmezken, artık bu prensibinden de vazgeçti. Son olarak Kayserispor ile oynanan ve 4-2 kazanılan deplasman maçına da giden Başkan’ın ayağı bir kez daha takımına uğurlu geldi. Hatta Galatasaray, 2,5 yıllık süreçte Aysal’ın gittiği hiçbir Süper Lig deplasman maçında kaybetmedi. Kadıköy’de şampiyonluk kupasının kaldırıldığı Fenerbahçe derbisi de dahil olmak üzere hiç yenilgi yüzü görmeyen ve yüzü gülen Başkan Aysal, bu özelliğini “Güzel bir tesadüf” yorumu ile değerlendirdi.
AYSAL’IN FLORYA ÇIKARMALARI 
27 Eylül Cuma: Rize maçı öncesi.
28 Eylül Cumartesi: Beyti’de yemek.
3 Ekim Perşembe: Akhisar maçı öncesi.
22 Ekim Salı: Kopenhag maçı öncesi.
* Ünal Aysal’ın yanı sıra G.Saray Kulübü İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Lutfi Arıboğan da hiçbir antrenmanı kaçırmadan futbol takımına ve teknik heyete destek olmaya çalışıyor.